ONO ŠTO SMO U JUGOSLAVIJI PROLAZILI AMERIKANCI BI ZVALI TERORISTIČKI NAPAD: Hrvatski košarkaši se prisetili pljuvanja u Čačku
Foto: Beta/Lana Slivar Dominic, Profimedia

SEĆANJA...

ONO ŠTO SMO U JUGOSLAVIJI PROLAZILI AMERIKANCI BI ZVALI TERORISTIČKI NAPAD: Hrvatski košarkaši se prisetili pljuvanja u Čačku

Košarka -

Legendarni hrvatski košarkaši Toni Kukoč i Dino Rađa pisali su istoriju u dresu splitske Jugoplastike s kojom su tri puta zaredom osvajali Evroligu, a sada su progovorili o malo poznatim detaljima ih njihovih karijera.

Oni su u intervjuu za "BSTN" govorili o razlici između košarke u malim dvoranama i onoga što ih je dočekalo kada su otišli u Sjedinjene Američke Države.

"U Šibeniku, Zadru ili Čačku su nas povlačili za dresove i pljuvali po nama. U NBA ligi je to ipak bilo nemoguće", prisetio se Rađa s osmehom.

Slične uspomene ostale su urezane i Kukoču koji je takođe spomenuo grad kraj Morave.

"Kad smo igrali u Čačku, upozorili su nas na jednog čoveka u publici s kišobranom. Nismo na početku shvatili o čemu je reč, ali smo onda videli da taj čovek, koji je sedeo blizu centra, drškom kišobrana igrače protivničkog tima hvata za ruku. Namerno su ostavili i otvorena vrata da se mi na klupi smrznemo. Svakakvi trikovi su tad bili u igri", kazao je Kukoč.

Toni Kukoč
Toni Kukočfoto: EPA / TANNEN MAURY

Prsetio se da je anegdota bilo i u Splitu, kada su gubili kod kuće jednom je neko ugasio svetla u dvorani kako bi se protivnici uplašili... I upalilo je!

"Nakon pola sata tih petnaest ili dvadeset koševa razlike im ništa nije značilo jer nisu znali hoće li se vratiti živi. Zato, kad dođeš u NBA ligu, ne preplaši te kad neko viče: 'Defense! Defense!'", kaže Toni Kukoč i dodaje:

"U NBA ligi bi ove stvari koje smo mi u Jugoslaviji prolazili bile opisane kao teroristički napad", zaključio je Kukoč.

Dino Rađa
Dino Rađafoto: Starsport©

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track