KRENULE U LETONIJU, ZAVRŠILE U KARANTINU: Makedonske košarkašice umesto na kvalifikacioni turnir otišle u samoizolaciju
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

KRENULE U LETONIJU, ZAVRŠILE U KARANTINU: Makedonske košarkašice umesto na kvalifikacioni turnir otišle u samoizolaciju

Košarka -

Ženska košarkaška reprezenzacija Severne Makedonije neće otputovati u Rigu na završni kvalifikacioni turnur za Evrobasket 2021, jer su dva člana stručnog štaba pozitivna na kovid 19, objavila je nacionalna federacija.

Umesto u Rigu gde je trebalo da odigraju mečeve protiv Letonije i Hrvatske, 4. i 6. februara, makedonske košarkarkašice i stručni štab će, po preporuci lekara, otići u samoizolaciju.

U saopštenju Košarkaške federacije Severne Makedonije se navodi da je u celodnevnim konsultacima sa Fibom "konstatovano da ne postoje zdravstveni uslovi da nacionalna ženska selekcija otputuje i da bude deo 'balona' u Rigi, jer su dva pozitivna testa potvrđena kod stručnog dela".

Ta dva pozitivna slučaja su povređena na obaveznom testiranju na korona virus koji je napravljen u Ohridu neposredno pred polazak za Rigu.

"S obzirom na to da su bile u najbližem kontaktu sa 'pozitivnim' ostali članovi našeg tima, a po preporuci lekarskih autoriteta, biće u samoizolaciji, čime bi se sprečilo širenje zaraze", rekao je feneralni sekretar KFSM Vladimir Georgievski

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track