CIBONA I JA SMO IDEALAN SPOJ: Srpski trener počastvovan prilikom da vodi slavni hrvatski klub!
Foto: ABA liga

ne krije zadovoljstvo

CIBONA I JA SMO IDEALAN SPOJ: Srpski trener počastvovan prilikom da vodi slavni hrvatski klub!

Košarka -

Srpski stručnjak Vlada Jovanović novi je trener zagrebačke Cibone

Jovanović nije krio zadovoljstvo što je seo na klupu proslavljenog kluba

"Veoma mi je drago što sam došao i što sam dobio priliku da radim ovde. Svestan sam istorije kluba i koliko je trofeja u vitrinama, koliko je vrhunskih igrača ovaj klub iznedrio. Sve to će za mene biti motiv da ostvarim svoj maksimum i da ostvarim sve rezultate koje smo postavili pred nas. Želim se zahvaliti bivšem treneru koji je ostavio ekipu u dobrom stanju i dobrom raspoloženju posle dve pobede. Nadam se da ću nastaviti sa dobrim radom", rekao je Jovanović na konferenciji za medije nakon promocije."

Jovanović je prvi srpski trener na klupi Cibone posle više od tri decenije od kada je Dragan Šakota vodio popularni klub.

"Moja lična ambicija bi bila da u ove vitrine donesem još poneki trofej za Cibonu, a i da pomognem razvoju tih mladih igrača. Apsolutno sam upoznat sa njihovom kvalitetom i mislim da ima prostora za njihov napredak. Jedan od velikih motiva mog dolaska sigurnoje bio rad s tim mladim igračima", naveo je Jovanović.

Vladimir Jovanović
foto: Starsport©

Smatra da će se odlično uklopiti u novu sredinu

"Ja sam isto temperamentan tako da mislim da ćemo biti dobar spoj. Očekujem Cibonu koja će igrati brzo, agresivno, ''fajtersku'' košarku, da se ne sklanja nikom s terena! To nam dozvoljava mladost koju imamo i iskustvo koje imamo u ekipi. Mislim da možemo da budemo idealan spoj". zaključio je Jovanović.

Trener Jovanović sa ekipom se susreo na treningu u ponedeljak uveče i utorak ujutru.

Svoj debi će imati već u sredu uveče u četvrtfinalu Kupa kada će Cibona u "Draženovom domu" ugostiti Adria Oil Škrljevo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track