JOKIĆ DABL-DABL, LEBRON TRIPL-DABL: Lejkersi RAZBUCALI Denver! (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

JOKIĆ DABL-DABL, LEBRON TRIPL-DABL: Lejkersi RAZBUCALI Denver! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su ekipu Denvera sa 114:93, u reprizi finala Zapadne konfernecije iz prošle sezone NBA lige.

Denver je na kraju prvog poluvremena imao 12 poena prednosti, ali su šampioni NBA lige u nastavku preuzeli kontrolu i serijom 19:0 u poslednje dve četvrtine preokrenuli rezultat.

Lejkerse su do pobede vodili Lebron Džejms i Tajler Horton-Taker. Džejms je upisao 96. tripl-dabl u karijeri pošto je meč završio sa 27 poena, deset skokova i deset asistencija, dok je Horton-Taker ubacio 17 poena, od čega 12 u drugom poluvremenu.

Njih dvojicu najbolje su najbolje pratili Denis Šruder sa 21 i Entoni Dejvis sa 13 poena, uz devet skokova.

U redovima Denvera, najefikasniji je bio Džamal Marej sa 20 poena, Monte Moris je postigao 16, dok je srpski centar Nikola Jokić meč završio sa 13 poena, deset skokova i šest asistencija.

Lejkersi su drugi na tabeli Zapadne konferencije sa 17 pobeda i šest poraza, dok je Denver četvrti sa skorom 12/9.

Košarkaši Golden stejta pobedili su Dalas sa ubedljivih 147:116.

Voriorse je predvodio Keli Umbre koji je sa 40 poena upisao rekord karijere, dok je Stef Kari dodao 28 poena. U poraženom timu najbolji je bio Luka Dončić sa 27 poena, dok je srpski centar Boban Marjanović na terenu proveo šest minuta i za to vreme je upisao četiri poena i šest skokova.

Košarkaši Jute su i dalje najbolji tim lige, pošto su prošle noći slavili protiv Atlante sa 112:91 i sada imaju skor od 17/5.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Klarkson sa 23 poena, Bojan Bogdanović je dodao dva poena manje, dok je Donovan Mičel postigao 18 poena. U timu Atalante, koja je doživela treći poraz u nizu, najefikasniji je bio Džon Kolins sa 17 poena.

U preostala dva meča odigrana prošle noći, Portland je pobedio Filadelfiju sa 121:105, dok je Hjuston bio bolji od Memfisa sa 115:103.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track