PAVIĆEVIĆ PRED MEGU: Moramo biti koncentrisani i u odbrani i u napadu
Foto: Starsport©

ABA LIGA

PAVIĆEVIĆ PRED MEGU: Moramo biti koncentrisani i u odbrani i u napadu

Košarka -

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je danas da je Mega neugodan protivnik i da će njegova ekipa u predstojećem meču morati da bude koncentrisana svih 40 minuta i u odbrani i u napadu.

"Držimo se našeg principa od prvog dana: svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i fokusirano, nezavisno od toga protiv koga igramo, da li kod kuće ili na strani. Očekujem da ćemo takav pristup imati i protiv Mege u Beogradu. Nema nijedne lake utakmice ove sezone u regionalnom takmičenju", rekao je Pavićević.

Košarkaši Mornara sutra gostuju Megi, u utakmici 18. kola ABA lige.

Tim iz Bara je lider regionalne lige sa 13 pobeda i tri poraza, dok je Mega trenutno treća sa skorom 11/6.

"Mega igra u neobičnom terminu, u 12 sati. Dakle, treba da se prilagodimo na taj termin. To je jedna stvar, a druga je to što je Mega ove sezone spoj mladosti i iskustva koji jako dobro funkcioniše", rekao je Pavićević.

"Iskustvo na spoljnim pozicijama je u službi visokih igrača, posebno dvojice centara, Simonovića i Petruševa, koji igraju sa velikom energijom. Njihova igra je tako koncipirana da napad počnje iznutra, stalno se traže i u ovom delu sezone to izuzetno dobro koriste i vrlo su nezgodan protivnik. Znači, moramo 40 minuta biti koncentrisani i u odbrani i u napadu", istakao je trener Mornara.

Košarkaš Mornara Keni Gabriel rekao je da očekuje tešku utakmicu i dodao da će biti važno da njegova ekipa kontroliše meč.

"Imaju visoke igrače koji konstantno postižu poene. Moramo da se skupimo u odbrani, da ih ograničimo na jedan šut i sprečimo ofanzivne skokove. Bitno je da kontrolišemo igru. Neophodno je i da smanjimo broj izgubljenih lopti i, naravno, da budemo spremni na žestooku borbu svih 40 minuta", rekao je on.

Utakmica Mega - Mornar se igra sutra od 12.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track