JOKIĆ POSLE 50 POENA I REOKRDA KARIJERE: MVP titula? Pa, moram priznati... VIDEO
Foto: EPA/John G Mabanglo

u svom stilu

JOKIĆ POSLE 50 POENA I REOKRDA KARIJERE: MVP titula? Pa, moram priznati... VIDEO

Košarka -

Košarkaši Sakramenta savladali su Denver 119:114, a meč je obeležio srpski centar Nikola Jokić sa 50 postignutih poena, što mu je rekord karijere.

Imao je šut za dva 17/27, za tri poena 3/5 i bacanja 7/7. Dodao je i 12 asistencija uz 8 skokova, za 22. uzastopni dabl-dabl ove sezone.

- Mislim da nisam bio toliko agresivan, mislim da sam bio usredsređen i koncentracija mi je bila velikom nivou. Imali smo nekoliko mladih igrača u igri i pokušao sam da im pomognem, ne znam da li sam uradio dobar posao ili ne. Možda sam agresivan bio samo u poslednjoj četvrtini u pokušaju da prelomimo - rekao je Jokić.

Sakramento je ipak uspeo da se izbori sa Jokićevih 50 poena.

- Kingsi imaju Foksa koji prilično dobro gura tempo, dobri su sa poludistance i distance. Imali su prilično solidan šut, uspeli smo da zaustavimo Hilda koji je njihovo veliko oružje, imali su nekoliko igrača koji su se snašli nešto bolje od nas - izjavio je Jokić.

Jokić je, zatim, dobio najaktuelno pitanje - šta misli o kandidaturi za MVP titulu ove sezone.

- Naš pristup je da pobedimo u svakoj mogućoj utakmici, nismo toliko dobri da možemo da odmorimo i dignemo ruke od nekog meča. Svaka sledeća utakmica je mnogo važna za nas. Što se tiče priče o MVP tituli, moram priznati, zaista ne mislim o tome - kazao je Jokić.

Denver je, uprkos dobroj igri u ofanzivi, imao problema na drugom kraju terena.

- Bitno je da počnemo da još više verujemo jedni drugima, da zagrizemo još više, da kolektivno se zauzmemo za sebe i krenemo da se borimo. Mislim da odbrana igra veliku ulogu u našem sistemu i da mora da bude bolja - zaključio je Jokić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track