PARTIZAN SE PITA: Crno-beli favoriti u Kupu Radivoja Koraća! Zvezda bez pola tima, Mega vreba iz drugog plana!
Foto: Starsport©

ZA PRVI TROFEJ

PARTIZAN SE PITA: Crno-beli favoriti u Kupu Radivoja Koraća! Zvezda bez pola tima, Mega vreba iz drugog plana!

Košarka -

Crveno-beli bez pet važnih igrača nemaju pol-poziciju pred početak bitke za prvi trofej u košarkaškoj sezoni

Gde će završiti prvi trofej u košarkaškoj sezoni? Papir kaže: favorit broj jedan je Partizan, prati ga Mega, a tek onda dolazimo do Crvene zvezde. Razlog - korona.

Bez petorice važnih igrača crveno-beli neće biti favoriti u Novom Sadu. Ekipa Dejana Radonjića oslabljena je za neigranje Noka, Koloma, Hola, O'Brajanta i Voldena! U takvom odnosu snaga Partizan je u prednosti na papiru, ali videćemo šta kaže teren.

Crvena zvezda, Mega
foto: @starsport

Dobre šanse da dođe do trofeja ima i odlični tim Mege, koji se nalazi u vrhu regionalne lige i sjajno ga vodi Vlada Jovanović. Uopšte ne bi bilo iznenađenje da oni prigrabe trofej drugi put u istoriji kluba.

Ono što bi bilo iznenađenje jeste da Borac dođe do Kupa Koraća, ali pored desetkovane Zvezde i posrnulog Partizana i za taj scenario treba ostaviti određene šanse. Ne treba zaboraviti na domaćina, ekipu Vojvodine, koja dominira u KLS pod vođstvom Miroslava Nikolića. Takođe, FMP uvek može daleko, što naš uči istorija.

Mečevi Kupa Radivoja Koraća igraju su od 11. do 14. februara u maloj i velikoj dvorani Spensa. Prisustvo publike nije dozvoljeno. Partizan brani titulu osvojenu prošle godine u Nišu.

Počinje Kup Koraća u Novom Sadu, a Partizan u četvrtfinalu (19.00) igra protiv čačanskog Borca koji ga je ove sezone već dva puta pobedio. Kvota na crno-bele je 1,45, dok je dvojka 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Borac.

Derbi moguć u polufinalu

11. februar

(1) Mega - Mladost 15.00

(2) FMP - Vojvodina 17.00

(3) Partizan - Borac 19.00

(4) C. zvezda - Radnički 21.00

13. februar

polufinale (1) - (2) 18.30

polufinale (3) - (4) 21.00

14. februar

finale 21.00

Partizan - Najjače snage

Erik Mika, Vidan Dronjak, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Novica Veličković, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vilijam Mozli.

Crvena zvezda - Dvojica juniora

Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Kuzmić, Aleksa Uskoković, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Marko Jagodić-Kuridža, Aleksa Radanov, Marko Simonović, Nikola Šaranović i Milutin Vujačić.

Kurir sport / M. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja