ČEKAJU SE VEČITI: Mega napada Žućkovu levicu! Snažan otpor Vojvodine
Foto: kss.rs

kup radivoja koraća

ČEKAJU SE VEČITI: Mega napada Žućkovu levicu! Snažan otpor Vojvodine

Košarka -

Košarkaši Mege prvi su finalisti Kupa Radivoja Koraća. Beogradski klub je u Novom Sadu savladao Vojvodinu rezultatom 82:75 i tako će se u borbi za prvi ovosezonski trofej boriti sa boljim iz duela Partizan - Crvena zvezda.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 18 poena, poen manje ubacio je Dejšon Smit, Filip Petrušev je dodao 14 poena uz 13 skokova, dok je kapiten Milenko Tepić meč završio sa 11 poena, četiri skoka i pet asistencija.

U redovima Vojvodine najbolji je bio Nikola Gašeća sa 22 poena i sedam skokova, dok je Stefan Savić ubacio 18 poena.

Mega je odigrala sjajno prvo poluvreme tokom kojeg je uvećavala prednost do maksimalnih 21, ali se Vojvodina nije predavala. Tim Miroslava Nikolića je u nastavku uspeo da se vrati i u finišu meča stigne na samo pet poena zaostatka, ali nije imao snage za potpuni preokret.

Trener Mege Vlada Jovanović posle meča je rekao:

- Nema lakog načina, svaka utakmica je zanimljiva i svako zaslužuje respekt. Nije prvi put da odigramo dva različita poluvremena što je zasluga i Vojvodine. Njima ćestitam, a i momcima što su se plasirali u finale.

Mi ulazimo sa ambicijom i željom da budemo bolji nego na prošloj utakmici. Ne želimo da biramo, Partizan ili Zvezda su kvalitetni i nadam se dobrom meču. istakao je Jovanović.

Trener Vojvodine Miroslav Nikolić, pomalo žali za finalom:

- Dve jake utakmice teško možemo da igramo. Video se umor. Mega je jača od nas, koji smo zajedno šest meseci. Nismo se obrukali, ali moglo je bolje. Nadao sam se da možemo i u finale, ali mi smo zacrtali da uđemo u završnicu Kupa, da uđemo u Superligu, a onda da napadamo ABA ligu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track