PRESPAVAĆU, PA SUTRA: Filipovski govorio o ostavci i ključnom meču sezone
Foto: Starsport©

Teška situacija

PRESPAVAĆU, PA SUTRA: Filipovski govorio o ostavci i ključnom meču sezone

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Sašo Filipovski upitan je posle poraza od Cibone (89:86) nakon produžetka u 20. kolu ABA lige, što je šesti vezani poraz Beograđana u regionalnom takmičenju, da li će podneti ostavku?

"Prespavaću i sutra ću da razgovaram sa ljudima iz kluba da vidim da li možemo da nađemo neko rešenje. Ova situacija sigurno za mene nije dobra, kao i za klub", kratko je odgovorio Filipovski.

Partizan je u ABA ligi pao na skor 7-12, a u utakmici protiv Cibone imao je vođstvo od tri poena pri poslednjem napadu Cibone u četvrtoj četvrtini, ali je primio trojku iz otvorenog šuta Tonija Nakića. Potom crno-beli nisu realizovali napad za pobedu, pa su pali u produžetku...

"Iako smo i pre utakmice ostali bez Zagorca na poziciji tri i četiri, mislim da su mladi igrači dali dobre izmene. Imali smo pobedu, dogovor je bio da nikako ne ostavljamo šut za tri poena, igrač je pao, desilo se to što se desilo i ostavili smo samog igrača na tri poena. Imali smo zadnju odbranu, zadnji napad, nismo uspeli da realizujemo, nespretno smo odigrali završnicu i moramo da priznamo pobedu Ciboni", dodao je Filipovski.

Posle još jednog poraza u ABA ligi, crno-belima predstoji meč odluke u Evrokupu, protiv Metropolitana u Ljubljani u sredu.

"Spremićemo se sa igračima koje imamo, sa Jankovićem na 'pet', Tomas na 'četiri', da Radovanović igra 'tri' i 'četiri', da Dangu trošimo na 'četiri'... Francuzi su atletska ekipa, treba igrati jako, pobediti ih na zemlji, u skoku imamo deficit centimetara i na tome ćemo raditi. Da sakrivamo rupe u odbrani pomaganjem, kao što smo danas pokušali i igrali protiv Planinića, a sa druge strane moramo agresivno, da bismo došli do kontranapada", dodao je Filipovski.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track