GDE SI, MATORI? Evo koje su zvezde Evrobasketa najviše promenile izgled od svog debija (FOTO)
Foto: Profimedia

Omatorilo se

GDE SI, MATORI? Evo koje su zvezde Evrobasketa najviše promenile izgled od svog debija (FOTO)

Košarka -

Nekad smo bili mladi, a sad... Brada, brkovi, poneka seda vlas, bore...
FIBA je napravila sjajno podsećanje na košarkaše koji će učestvovati na predstojećem Evropskom prvenstvu tako što je uporedila njihove debitantske fotografije sa sadašnjim.

Naravno, nama je u ovom kolažu najzanimljiviji centar "orlova" Miroslav Raduljica, koji je doživeo možda i najveću transformaciju od svih.

Radulja je prvi put za Srbiju na Evrobasketu zaigrao 2009, a imao je 21 godinu. Ošišan, obrijan, lepo podšišan, ma ni traga od imidža koji ga je proslavio nekoliko godina kasnije.

Miroslav Raduljica
foto: FIBA

Možda je na njega najviše uticao boravak u Americi, pa je tako postao istetovirani čupavi i bradati bajker koga bi se svako uplašio u mraku.

"Brat po bradi" našeg Miroslava je Bugarin Čavdar Kostov, koji je debitovao na Evrobasketu u Litvaniji 2011, a danas ga ne bi prepoznala ni rođena majka da ga nije videla ovih 10 godina.

Zvezda Finske Peteri Koponen danas je već veteran, a pre deset godina je izgledao kao dečkić. Isto važi i za nekada prvu violinu Hrvatske Roka Leija Ukića. Litvanac Jonas Mačulius i simpatični centar Gruzije Giorgi Šermandini i liče na sebe, mada su na zalasku karijere.

Francuz Endru Albisi i Nemac Robert Bencig rado bi da se izgledom vrate u godine kada su prvi put igrali košarku na Evropskom prvenstvu.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track