PARTIZAN PROTIV ZVEZDE ŽELI DA PREKINE CRNI NIZ Matović: Derbi je drugačija utakmica od ostalih
Foto: Starsport©

ABA LIGA

PARTIZAN PROTIV ZVEZDE ŽELI DA PREKINE CRNI NIZ Matović: Derbi je drugačija utakmica od ostalih

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je , pred meč u ABA ligi protiv Crvene zvezde, da je derbi drugačija utakmica od ostalih, kao i da će njegova ekipa pokušati da pobedi rivala.

"Nije fraza da je derbi drugačija utakmica koja je drugačija od ostalih. Verovatno ovaj derbi malo više diktira neka situacija koja se kod nas razvijala prethodnih dana i tokom sezone, pa i zbog zdravstvenog biltena", rekao je Matović.

"U svakom slučaju, Zvezda ima određenu prednost što se tiče zdravstvenog stanja, forme i takmičenja u kojima igra, ali mi ćemo dati ono najbolje od nas da pokušamo da dobijemo tu utakmicu", dodao je on.

Košarkaši Partizana gostuju u nedelju ekipi Crvene zvezde u meču 21. kola ABA lige.

Crno-beli pred derbi meč imaju velike probleme sa povredama, pa u timu neće biti Vila Mozlija, Erika Mike i Radeta Zagorca.

"Zdravstveni bilten je identičan kao i za utakmicu protiv Metropolitana. Mozli, Mika i Zagorac neće biti u timu, Novica Veličković se vratio posle povrede, medjutim on je odigrao utakmicu bez i jednog treninga sa željom da prodjemo dalje u Evrokupu", rekao je Matović.

Košarkaš crno-belih Uroš Trifunović ocenio je da njegova ekipa ide na pobedu u derbiju, kao i da motivacija ne nedostaje.

"Sigurno da idemo na pobedu. Derbi je derbi, tako da manjka motivacije nema. Jesmo desetkovani, ali igramo već par utakmica tako, pa smo se donekle navikli. Mislim da nam je to dobra prilika da prekinemo crni niz", ocenio je Trifunović.

Zvezda zauzima peto mesto na tabeli ABA lige sa 15 pobeda i dva poraza, dok je Partizan na sedmom mestu sa sedam pobeda i 12 poraza.

Meč se igra u hali "Aleksandar Nikolić" u nedelju od 19.30.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track