BUDUĆNOST SRPSKE KOŠARKE Mlada Srpkinja dominira u Americi: Ivana je jedna od 10 najboljih u NCAA i uskoro će je gledati MILIONI!
Foto: Instagram

BRAVO, DEVOJKO

BUDUĆNOST SRPSKE KOŠARKE Mlada Srpkinja dominira u Americi: Ivana je jedna od 10 najboljih u NCAA i uskoro će je gledati MILIONI!

Košarka -

Mlada srpska košarkašica Ivana Raca ima velike šanse da postane najkorisnija strana košarkašica u čuvenoj NCAA ligi u Americi.

Reprezentativka Srbije blista u dresu Vejk Foresta na završnoj godini studija i zasluženo je zauzela mesto u najboljem timu ACC konferencije.

Ivana će se tako naći u finalnom izboru za najbolju inostranu igračicu NCAA lige, a pobednik će biti poznat 9. aprila.

Raca je ove sezone prosečno beležila 16.8 poena i devet skokova po meču i imala je čak devet dabl-dabl učinaka. Postala je tek četvrta igračica u istoriji ovog univerziteta koja je uvrštena u najbolji tim konferencije, a sa ukupno 17 dabl-dablova zauzima šesto mesto na večnoj listi Vejk Foresta.

Milioni gledalaca u Americi imaće priliku da gledaju bravure talentovane Srpkinje, pošto će naša Ivana sa svojim Vejk Forestom zaigrati u prvoj rundi čuvenog "martovskog ludila" koje je izuzetno popularno "preko bare".

Naime, 21. marta Vejk Forset će igrati protiv Oklahome Stejt, a Ivana će imati šansu da popravi svoje sjajne brojke.

Ivana je rođena 1999. godine i važi za jednu od naših najtalentovanijih košarkašica. Rođena je i odrasla na Kipru, gde je njen otac Dragan Raca radio kao košarkaški trener. Nekada je igrala za mlađe selekcije Kipra, imala je i ponudu da zaigra za grčku seniorsku reprezentaciju, ali ona je odlučila da brani boje Srbije.

Ivana Raca
foto: FIBA

Raca je 2017. debitovala za našu juniorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Šopronu i osvojila srebrnu medalju. Godinu dana kasnije ponovila je isti uspeh i sa U20 reprezentacijom.

Ivana Raca
foto: FIBA

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track