DEBITANT NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU: Košarkaško čudo zvano Art Basket cilja duplu krunu!
Foto: Instagram/Art Basket

beograđanke u finalu

DEBITANT NASTAVLJA DA PIŠE ISTORIJU: Košarkaško čudo zvano Art Basket cilja duplu krunu!

Košarka -

Košarkaško čudo zvano Art Basket nakon osvajanja Kupa Milan Ciga Vasojević priredilo je još jednu neviđenu senzaciju!

Ovaj mladi beogradski klub u svojoj debitantskoj sezoni u košarkaškoj eliti izborio je plasman u veliko finale plej-ofa Ženske lige Srbije!

Beograđanke su u majstorici polufinalne serije u Novom Sadu savladale favorizovanu Vojvodinu 021 rezultatom 68:61.

U odlučujućem meču polufinala vodila se velika borba. Izabranice trenera Milana Vidosavljevića su imale blagu inicijativu u većem delu prvog poluvremena, međutim, Vojvodina je preuzela kontrolu u finišu prvog dela meča i tokom treće deonice čuvala jednocifreno vođstvo. Pred poslednja četiri minuta meča na semaforu je stajalo 61:61, a onda je usledila furiozna završnica sjajnih gošći. Košarkašice Arta su u finišu odigrale bez greške u odbrani, zaustavile su sve napade Novosađaniki i serijom 7:0 zasluženo stigle do istorijskog trijumfa.

U pobedničkom timu najefikasnija je bila iskusna Katarina Zec sa 20 postignutih poena. Sjajan meč odigrala je mlada Marta Mitrović, koja je ubacila 14 poena i zabeležila sedam skokova, a blizu dabl-dabl učinka bila je i kapite Sneža Čolić (12p, 8sk).

U ekipi novosadske Vojvodine 021 istakla se Jovana Adamović sa 20 poena, Jovana Jovović je ubacila 13, a Milena Mišeljić 10 poena.

Art Basket
foto: KSS

Art će u velikom finalu odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde, koja je u polufinalnoj seriji bila bolja od Radivoja Koraća.

Finalna serija se ove sezone igra na dve pobede i startuje 3. aprila, a prednost domaćeg terena imaće ekipa Crvene zvezde.

Meteorski uspon

Seniorski tim Art Basketa osnovan je 2018. godine i za tri godine postojanja prošao je put od treće lige do finala najjačeg takmičenja.

Art je 2018. bio šampion regionalne lige i tako izborio plasman u Drugu žensku ligu Srbije. Ekspresno je preskočen i ovaj rang takmičenja. Košarkašice Arta sezonu 2019/20 završile su na prvom mestu, pa su se samo dve godine nakon osnivanja našle u eliti.

Istoriju su nastavile da pišu i u najjačem domaćem takmičenju. U debitantskoj sezoni stigao je i prvi trofej - osvojen je Kup Milan Ciga Vasojević, a sada imaju priliku da signu i do duple krune.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track