NADAMO SE DA SE SITUACIJA NEĆE POGORŠATI: Radonjić zabrinut posle poraza od Armanija
Foto: Starsport©

ima razloga za brigu

NADAMO SE DA SE SITUACIJA NEĆE POGORŠATI: Radonjić zabrinut posle poraza od Armanija

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, rekao je da ga ne bi čudilo ako bi Armani iz Milana, sa kvalitetom koji poseduje, obezbedila domaći teren u doigravanju Evrolige.

Zvezda je u poražena po prvi put od italijanskog kluba. Armani je u Beogradu bila bolja sa 93:72 u 32. kolu Evrolige.

“Rekao sam nekoliko puta, to su momenti koji se dešavaju tokom sezone i nešto što treba da se ukalkuliše na početku. Međutim, situacija koja traje nekoliko meseci je frustrirajuća. Od prvih korona, pa čekanje igrača, pa povrede, raspored koji nas troši i maltene smo u stanju iščekivanja svakog dana da vidimo kakva nam je situacija pa da pravimo planove. Imamo još dve utakmice u Evroligi, što brojčano nije mnogo, ali nam je raspored zahtevan i moraćemo da pokažemo ekstra napor da izađemo, ne toliko loše iz ovog perioda dok je Evroliga u toku. Pa naravno posle toga imamo i ritam u ABA ligi, u toj poslednjoj nedelji imamo četiri utakmice u sedam dana. Više puta sam rekao da bih samo da, pre svega, na treningu budemo svi. Ovog puta to neću uraditi, ostaje mi da se malo nerviram i da tražimo način kako da izađemo što jači iz ovoga”, rekao je Radonjić o stanju povreda u ekipi, a prenosi Sport klub.

Kada je reč o samoj utakmici, Italijani su malo grešili, mnogo asistirali i pogađali i to nije iznenadilo stratega crveno-belih.

“Smatram da su odigrali jako dobar meč od početka. Videlo se da je kvalitet koji poseduju, izašao sa jasnom idejom da se dobije utakmica koja im omogućava da dođe do plasman, koji u završnici može biti prednost u plej-ofu. Igranje kod kuće, meč više od protivnika, što može da im donese i plasman na fajnal-for. Već duže pokazuju to, neće biti iznenađenje da u završnici naprave i nešto više”.

Radonjićev oslabljeni tim ima samo dan pauze između meča sa Olimpijom i Makabijem.

“To je tačno, imamo dupli program, ali to je trenutna situacija i možemo da pričamo i pravimo analize za taj meč. Opterećujuće je ono što smo već prošli i što nas čeka, ono što je prilično nagomilano i zahteva dobru analizu. Nadamo se da stanje neće biti pogoršano”, rekao je Radonjić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track