NAJSLAĐE JE NA SRPSKOM! Mnogi inostrani sportisti obožavaju da psuju na našem jeziku VIDEO
Foto: Profimedia

Da te svi razumeju!

NAJSLAĐE JE NA SRPSKOM! Mnogi inostrani sportisti obožavaju da psuju na našem jeziku VIDEO

Košarka -

Matijas Lesor i Šarunas Jasikevičius najsmejali su prethodnih dana srpsku javnost, ali nisu oni jedini koji vole naše psovke.

Ima nešto u našem jeziku, kažu da su srpske psovke toliko sočne da im je teško odoleti. Poslednji su to učinili već pomenuti Lesor i Jasekivičius, a pre njih mnogi. Odnosno, za manji deo postoji materijalni dokazi, a koliko ih je tek koji nisu snimljeni...

KOBI BRAJANT

Možda najpoznatiji primer je legendarni Kobi Brajant, koji je, dok je igrao za L.A. Lejkerse, "napušio" košarkaša iz Bosne i Hercegovine Jusufa Nurkića.

- Pu.i k... - poručio mu je Kobi nakon pogođenog slobodnog bacanja.

Verovatno je bio iziritiran provokacijama Nurkića. Kasnije se pričalo da je Brajantov "profesor srpskog" bio Vladimir Radmanović.

DIMITRIS ITUDIS

Temperamentni grčki trener na klupi CSKA odlično priča naš jezik, studirao je u Zagrebu, a dugo je bio pomoćnik Željka Obradovića.

Itudis je jedan od najboljih stručnjaka Starog koninenta, a od Željka je pokupio mnogo toga, pa i žustro reagovanje na mnoge situacije u igri.

ŽOFRI LOVERNJ

E sad, za Žofrija bismo mogli da kažemo da je polu-Srbin. Francuski košarkaš je dugo vremena proveo u Srbiji igrajući za Partizan.

Zato i ne čudi što je kao i njegovi saigrači Leo Vesterman, Davis Bertans i Jan Veseli naučio srpski. Malo više se opustio pred kamarema kada je na Evrobasketu 2015. Francuska ušla u polufinale.

ŠARUNAS JASIKEVIČIUS

Bio je strašan košarkaš, a takav je i trener. Strateg Barselone je pre nekolo dana nasmejao našu javnost posle jednog tajm-auta. Na meti Litvanca je bio Letonac Rolands Šmits.

- Je*ote right, left! - ispalio je popularni Šaras, koji je u karijeri igrao sa Srbima, a i naši stručnjaci su ga trenirali...

MATIJAS LESOR

Nekadašnji centar Crvene zvezde izgleda je odlično savladao "treštokin" dok je bio član crveno-belih. To je na svojoj koži osetio neko iz Budućnosti u Podgorici, gde je Monako slavio pobedu i prilaz u polufinale Evrokupa.

- E pu.i ku..c ti, pu.i ku..c. Je**m ti mater. Pričaj srpski je..m ti mater! Majmune. Šta je bilo? - besneo je on nnekoga, a kasnije, kada se smirio, napisao je na Tviteru:

- Prvo što te u Srbiji nauče jeste da psuješ.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track