MI SMO DVANAEST ŽIGOSANIH: Andrea Trinkijeri sija od sreće, hvali Lučića i poručuje da će POPITI BAZEN crvenog vina (VIDEO)
Foto: Starsport©

oduševljen

MI SMO DVANAEST ŽIGOSANIH: Andrea Trinkijeri sija od sreće, hvali Lučića i poručuje da će POPITI BAZEN crvenog vina (VIDEO)

Košarka -

Ekstaza je možda i blaga reč za ono što je iz sebe pred ljude izbacio Andrea Trinkijeri, trener minhenskog Bajerna, ekipe koja je prvi put u istoriji obezbedila plasman u Top 8 fazu Evrolige.

Nekadašnji trener Partizana sijao je od sreće i pokušavao da sebi, ali i javnosti objasni kako je došlo do velikog uspeha tima iz Nemačke.

- Ovo je bila naša 16. utakmica u 34 dana. Ne znam kako smo uspeli. Nismo uopšte trenirali, imamo povređene igrače, putovali smo po Evropi bez milosti. Duboko verujem da je ova grupa igrača uradila nešto neverovatno - počeo je Trinkijeri svoje izlaganje nakon tesne pobede nad Žalgirisom, pa podsetio kakve su prognoze bile na početku sezone.

evroliga tabela
foto: Printskrin

- Bili smo rangirani kao 16, 17 tim u Evroligi i zato sam sad još ponosnijji. Možda nismo sijali, morali smo da prokopamo put iz rupe, možda je to naša sudbina. Ne bih menjao nijednog od svojih igrača, iako nismo u dobrom stanju. Ne igramo dobro, ovi uslovi nisu humani i zato sam ponosan na tim koji je uspeo da dobije ovu utakmicu.

Vladimir Lučić
foto: Profimedia

Ključnu ulogu odigrao je naš internacionalac Vladimir Lučić, koji je dve sekunde pre kraja bio miran i ubacio dva slobodna bacanja, a zatim i izblokirao pokušaj rivala na isteku vremena. Nije to promaklo italijanskom stručnjaku.

12 žigosanih
foto: profimedia

- Ovo je velika noć za Bajern. Morali smo da sklapamo tim pod COVID okolnostima. Boldvin je igrao 12 minuta za Olimpijakos, Rejnolds 13 za Makabi... A Vladimir Lučić igra najbolju sezonu u karijeri. Svi daju više i pokušavaju da ide preko svojih granica. Mi smo 12 žigosanih i srećni smo što smo 12 žigosanih - rekao je Trinkijeri i za kraj ponetirao baš u stilu Lučića, objasnivši kako će da proslavi plasman u Top 8 Evrolige:

- Popiću bazen crvenog vina!

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track