Najnovije vesti

ZVEZDA ZADOVOLJNA VANREDNOM SKUPŠTINOM: Povlači sve tužbe protiv ABA lige
Foto: Pritnscreen

skupština

ZVEZDA ZADOVOLJNA VANREDNOM SKUPŠTINOM: Povlači sve tužbe protiv ABA lige

Košarka

Košarkaški klub Crvena zvezda izrazio je danas zadovoljstvo time što su se, kako je saopšteno, svi klubovi regionalnog takmičenja vratili principima na kojima je ABA liga jtd i nastala 2015. godine.

"S obzirom na to da je zaključno sa odlukama donetim na današnjoj sednici ispunjeno sve što je KK Crvena zvezda zahtevala u svojim tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, KK Crvena zvezda će povući svoje tužbe", navodi se u saopštenju Zvezde.

Vanredna skupština ABA lige održana je danas na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg i direktora Cibone Domagoja Čavlovića.

Crvena zvezda je dodala u saopštenju da smatra da je "ovakvim delovanjem i jedinstvom svih klubova, i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA liga uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige.

Kako se navodi, usvojeno je devet tačaka dnevnog reda, uključujući vođenje lige od strane predsedništva koji čine FMP, Mornar i Zadar.

"Takođe  usvojeni su interni akti lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku 'radno'), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrđen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i kovid 19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dela", navodi se iz Zvezde.

Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...