ZVEZDA ZADOVOLJNA VANREDNOM SKUPŠTINOM: Povlači sve tužbe protiv ABA lige
Foto: Pritnscreen

skupština

ZVEZDA ZADOVOLJNA VANREDNOM SKUPŠTINOM: Povlači sve tužbe protiv ABA lige

Košarka -

Košarkaški klub Crvena zvezda izrazio je danas zadovoljstvo time što su se, kako je saopšteno, svi klubovi regionalnog takmičenja vratili principima na kojima je ABA liga jtd i nastala 2015. godine.

"S obzirom na to da je zaključno sa odlukama donetim na današnjoj sednici ispunjeno sve što je KK Crvena zvezda zahtevala u svojim tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, KK Crvena zvezda će povući svoje tužbe", navodi se u saopštenju Zvezde.

Vanredna skupština ABA lige održana je danas na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg i direktora Cibone Domagoja Čavlovića.

Crvena zvezda je dodala u saopštenju da smatra da je "ovakvim delovanjem i jedinstvom svih klubova, i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA liga uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, redovne Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige.

Kako se navodi, usvojeno je devet tačaka dnevnog reda, uključujući vođenje lige od strane predsedništva koji čine FMP, Mornar i Zadar.

"Takođe usvojeni su interni akti lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku 'radno'), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrđen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i kovid 19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dela", navodi se iz Zvezde.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track