MALI REBARCE ZALUDEO AMERIKANCE: Tata mu je bio prvak sveta, a sad i on LUPA BANANE VIDEO
Foto: Instagram

IVER NE PADA DALEKO OD KLADE

MALI REBARCE ZALUDEO AMERIKANCE: Tata mu je bio prvak sveta, a sad i on LUPA BANANE VIDEO

Košarka -

Željko Rebrača je jedan od najboljih centara u istoriji naše košarke, prvak Evrope i sveta, a sada košarkaške puteve krči njegov sin Filip.

Ovaj 22-godišnjak i 208 centimetara visoki košarkaš rešio je da napravi promenu u svom studiranju u Americi i da posle tri godine na univerzitetu Severna Dakota promeni sredinu.

Mladi srpski košarkaš ubuduće će nastupati za Ajovu, člana konferencije Big Ten".

"Uzbuđen sam što sam postao član Sokolova. Ajova mi najviše odgovara, od trenera, preko igrača, do škole i kulture. Svi treneri su bili iskreni i gostoljubivi. Trener Mekaferi i stručni štab su pokazali da mi veruju i da imaju na umu moje najbolje interese. Uz to, želim da igram sa sjajnim igračima i ljudima. Nemam sumnju da ćemo se slagati na terenu i van njega. Želim da budem deo pobedničke kulture i vidim kako mogu da pomognem programu, saigračima i trenerima", rekao je Rebrača koji je u prethode tri godine, kao student Severne Dakote odigrao 87 mečeva.

Filip Rebrača
foto: Profimedia

Rebrača junior je za to vreme upisao 20 "dabl-dabl" učinaka, a prošle sezone je bio najbolji igrač Severne Dakote sa 16,8 poena i 7,8 skokova uz 50,6 odsto realizacije pri šutu iz igre.

U Ajovi su oduševljeni što je sin legendarnog košarkaša stigao u njihove redove.

"Prvo, impresivno je da Filip kompletno obučen za visokog igrača. Razume sve načine uticaja na igru, odličan je učenik i neverovatno zrela osoba. Konstantno je igrao na visokom nivou, bez obzira protiv koga je igrao", rekao je Brajan Mekaferi.

Efes je u prva dva meča četvrtfinala Evrolige „oduvao“ Real, i večeras (19.00) u Madridu ima priliku da ekspresno završi posao i plasira se na Fajnal for. Kvota na dvojku je 1,35, dok je kec na Real 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Efes.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track