JOŠ JEDAN SRBIN IDE U NBA: Petrušev se prijavio za draft! Sjajni srpski centar ide Jokićevim stopama!
Foto: ABA Liga

miško potvrdio

JOŠ JEDAN SRBIN IDE U NBA: Petrušev se prijavio za draft! Sjajni srpski centar ide Jokićevim stopama!

Košarka -

Reprezentativac Srbije Filip Petrušev učestvovaće na NBA draftu 2021. godine, potvrdio je njegov menadžer Miško Ražnatović.

Sjajni centar Mega Sokerbeta ove sezone blistao je u regionalnom takmičenju. Ovaj 21-godišnji košarkaš zasluženo je "pokupio" sva individualna priznanja u ABA ligi - proglašen je za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg mladog igrača u takmičenju!

"Mnogo sjajnih igrača koji su nastupali za Megu su nakon brilijantnih sezona u klubu nastavili karijere u Evroligi i NBA, gde su postigli sjajne uspehe. No, nijedna od tih sjajnih sezona se ne može uporediti sa ovogodišnjom sezonom Filipa Petruševa, koji je poput Bitadzea i Jokića, izabran za MVP-ja ABA lige. Pored toga Filip je prvi strelac lige, kao i najbolji mladi igrač ABA lige. Danas je Filip primio sva tri trofeja, a pre odlaska na ceremoniju, potpisao je dokument, kojim se prijavio za NBA draft 2021, na kome ima velika očekivanja" napisao je u ponedeljak na Instagramu njegov agent Miško Ražnatović.

Podsetimo, Filip je u ABA ligi ove sezone prosečno beležio 23,7 poena, 7,6 skokova i 1,6 asistencija. Njegov prosečan indeks korisnosti na meču bio je 27,95.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track