PETNAEST TURNIRA A KATEGORIJE: Očekuje nas spektakularna 3x3 sezona
Foto: Kss.rs

JAKA KONKURENCIJA

PETNAEST TURNIRA A KATEGORIJE: Očekuje nas spektakularna 3x3 sezona

Košarka -

Košarkaški savez Srbije organizovao je “3×3 Dan medija”, koji je bio posvećen promociji nove sezone 3×3 prvenstva Srbije koja će ukupno brojati 24 turnira širom Srbije, od kojih je 15 A kategorije.

Košarkaški savez Srbije organizovao je “3×3 Dan medija”, koji je bio posvećen promociji nove sezone 3×3 prvenstva Srbije koja će ukupno brojati 24 turnira širom Srbije, od kojih je 15 A kategorije.

Sezona je počela prošlog vikenda sjajnim turnirom u Sremskoj Mitrovici na kome je trijumfovala ekipa Limana…

Promocija je održana u prijatnoj atmosferi broda „Sirena“, u prisustvu predstavnika medija, sponzora i našeg reprezentativca Stefana Stojačića, kojima su predstavljene planirane aktivnosti tokom sezone 3×3 prvenstva Srbije 2021.

Uvodnu reč dao je generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

– Želeo bih da vas pozdravim u ime Košarkaškog saveza Srbije i moje ime i da vam se zahvalim što ste došli… Mislim da je ovo lepa ideja koju smo hteli da realizujemo na ovakav način na početku RODA 3h3 prvenstva Srbije koje je u organizaciji KSS… Zahvalio bih se i našim sponozorima, koji nas prate duži niz godina i koji nam pomažu u realizaciji ovog takmičenja. Mi ćemo ove godine imati dosta turnira i slobodno mogu da kažem da će ti turniri biti sigurno najjači i u Evropi, a i na svetu, s obzirom na to da najbolje ekipe i najbolji igrači dolaze iz naše zemlje. Iz tog razloga možemo da budemo ponosni na ovo takmičenje. Voleo da se što više pažnje posveti ovom takmičenju, jer je od ove godine na Olimpijskim igrama zvanično i 3h3 basket. Ove godine smo uveli mlade snage u naš sektor i od ove godine koordinator 3×3 takmičenja biće Dejan Đokić. Dosadašnji koordinator Boško Adžić je mnogo toga uradio i ovom prilikom mu se zahvaljujem, biće naravno i dalje uključen i pomagaće Dejanu da se što brže i bolje uklopi – objasnio je Bolić.

3×3 prvenstva Srbije, basket
foto: Kss.rs

O očekivanjima od nove 3×3 sezone govorio je menadžer za 3h3 Košarkaškog saveza Srbije Dejan Đokić.

– Hvala svima koji su došli, izdvojili vreme da prisustvuju ovom „Danu medija“. Želim da se zahvalim i predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću i generalnom sekretaru Zlatku Boliću, koji su mi pružili šansu da budem član 3×3 porodice i da pokušam da svojom energijom i mladošću unapredim prvenstvo, počevši od ove godine. Sudeći po turniru u Sremskoj Mitrovici, koji je bio prošlog vikenda, mogu slobodno da kažem da nas očekuje jedna sjajna godina i mislim da smo uspeli da podignemo turnir na jedan viši nivo. Novina za ovu godinu, tačnije za sve turnire A kategorije kojih je ove godine 15, je to što smo uveli „lajv“ studio koji će unaprediti naš Jutjub kanal i generalno i delovaće približno kao masters truniri koje organizuje FIBA. Naravno, zahvalio bih se i firmama saradnicama koje učestvuju u organizaciji 3×3 turnira već dugi niz godina, a to su „Divoušn plus“ i „3h3 Ivent mejker“, koji svojim dugogodišnjim iskustvom doprinose da lokalne samouprave i lokalni organizatori na najlakši i najbolji mogući način organizuju turnire širom Srbije. Zahvalio bih se i ja gospodinu Bošku Adžiću koji je ceo sistem takmičenja 3×3 postavio na vrlo visoki nivo i koji mi, kroz svoje savete i iskustvo, u velikoj meri pomaže u organizaciji turnira.

3×3 prvenstva Srbije, basket
foto: Kss.rs

Prisutne je pozdravio i 3×3 reprezentativac Srbije Stefan Stojačić.

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije i svima na podršci koju imamo kao „tri na tri“ zajednica i pre svega za održavanje ovog prvenstva, koje je već u Mitrovici, što se tiče organizacione strane, pokazalo veliki napredak i boljitak koji vodi ka tome da je kvalitet koji mi pokazujemo na terenu sve bolji. Taj turnir je stvarno bio na vrhunskom, na internacionalnom nivou što se tiče kvaliteta… Kao što se u Kini kaže se da je njihovo prvenstvo u stonom tenisu jače od Svetskog prvenstva, tako može da se kaže i kod nas što se tiče basketa… Verovatno da su turniri u Srbiji neretko mnogo jači nego turniri u inostranstvu i Svetskoj ligi, koju mi igramo. Samo da najbolji timovi iz Srbije imaju mogućnost da odu na tu svetsku scenu… Što se tiče našeg prvenstva, dovoljno sam rekao ovom metaforom koja je u stvari snaga našeg prvenstva, gde je uvek teže doći do titule na domaćem turnirima i biti prvak Srbije, nego u nebrojeno slučajeva, na nekom međunarodnom turniru. Reprezentacija se priprema za predstojeće Olimpijske igre, gde se očekuje da će Srbija, kao favorit, verovatno imati jedno od odličja, a nadamo se svi zlatnoj medalji. I to je plod svog ovog rada i domaće lige, svih ovih timova koji su učestvovali na međunarodnoj sceni – rekao je Stojačić.

3×3 prvenstva Srbije, basket
foto: Kss.rs

Karavan 3×3 prvenstva Srbije se u subotu 15. maja seli u Kragujevac, gde će biti održan još jedan turnir A kategorije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track