SRBIN ZADIVIO AMERIKANCE: Posle poteza Pokuševskog komentator pao u trans VIDEO
Foto: Profimedia

NBA

SRBIN ZADIVIO AMERIKANCE: Posle poteza Pokuševskog komentator pao u trans VIDEO

Košarka -

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski je upisao novi start u porazu Oklahome od Jute Džeza sa 109:93, ali je imao nekoliko fantastičnih poteza.

Pokuševski je na parketu proveo 31 minuta i upisao šest poena uz samo 30 odsto uspešnosti šuta (3/10 iz igre, 0/2 za tri poena), ali je sakupio devet skokova, te jednu asistenciju i ukradenu loptu.

U jednom kontranapadu je pokazao zbog čega mnogi najmlađeg igrača NBA lige vide kao sledeću zvezdu košarkaške.

Povukao je kontranapad, napravio nekoliko koraka i već bio na liniji za slobodna bacanja.

Onda je odlučio da izvede pravi basketaški trik protiv Majka Konlija. Usamljeni igrač Jute je pokušao da zatvori sve prilaze košu, Pokuševski je fintirao da će dodati saigraču a onda lagano loptu smestio u koš. Izazvalo je ovo veliku pažnju, pa su komentatori uz smeh govorili o tome.

„Sviđa mi se ovo (smeh). Možete li mi dati još ovog? Prevario je čitavu odbranu“, rekao je jedan od američkih komentatora.

Meč je obeležio Bojan Bogdanović jer je ubacio 22 poena, uz dva skoka i dve asistencije, a veliku pomoć je imao u Klarksonu (18 poena), te Rudiju Goberu koji je uz 16 poena, dodao i 18 skokova, te asistenciju.

U Oklahomi je najefikasniji bio Svi Mihajluk sa 19 poena, dok su po 18 dodali Teo Maledon i Gabrijel Dek.

Juta i dalje ima najbolji skor u ligi, pa prvo mesto može da osigura pobedom u nedelju protiv Sakramenta ili porazom Finiksa od San Antonija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track