BIĆE JAKO ZANIMLJIVO! Poznati parove plej-ofa NBA lige: Jokić ide na BOSANSKU ZVER, Bogdan putuje u hram američke košarke!
Foto: AP

idemooo

BIĆE JAKO ZANIMLJIVO! Poznati parove plej-ofa NBA lige: Jokić ide na BOSANSKU ZVER, Bogdan putuje u hram američke košarke!

Košarka -

Odigrano je poslednje kolo regularnog dela NBA sezone, pa su srpski košarkaši koji nastupaju u najjačoj košrkaškoj ligi na svetu saznali imena rivala u nastavku takmičenja.

Poznati su svi parovi plej-ina i plej-ofa NBA lige.

Denver je regularni deo završio na trećoj poziciji i na startu plej-ofa igraće protiv Portlanda. Tim koji predvodi maestralni Nikola Jokić imaće prednost domaćeg terena.

Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića zauzela je petu poziciju u Istočnoj konferenciji i ide na neugodni Njujork. Srpski reprezentativac putuje u američki hram košarke Medison Skver Garden, a Niksi će imati prednost domaćeg terena.

Prošlogodišnji finalista Majami Hit uz dosta muke je izborio siguran plasman u plej-of. Hit je završio sezonu na šestom mestu i igraće protiv Milvoki Baksa. Srpski reprezentativac, koji je odigrao sjajno prethodne utakmice, imaće priliku da odmeri snage sa fenomenalnim Janisom Adetokumbom.

Dalas, za koji nastupa naš centar Boban Marjanović, bio je peti na Zapadu i na startu plej-ofa igraće protiv LA Klipersa. Tim iz LA ima prednost domaćeg terena.

Srbija će imati predstavnika i u plej-inu. Golden Stejt našeg Alena Smailagića igra protiv aktuelnog šampiona LA Lejkersa za prolaz u plej-of.

PAROVI PLEJ-OFA

Istočna konferencija:

Filadelfija - 8. u plej-inu

Bruklin - 7. u plej-inu

Milvoki - Majami

Njujork - Atlanta

Zapadna konferencija:

Juta - 8. u plej-inu

Feniks - 7. u plej-inu

Denver - Portland

LA Klipers - Dalas

PAROVI PLEJ-INA

Istočna konferencija:

Boston - Vašington Indijana - Šarlot

Zapadna Konferencija:

LA Lejkers - Golden Stejt Memfis - San Antonio

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track