MLADI SRBIN RASPAMETIO AMERE, JEDVA ČEKAJU DA NABACI MIŠIĆE: Ima 19 godina i pravi čuda u NBA, Aleksej je budućnost Tandera! VIDEO
Foto: Profimedia

poku oduševio

MLADI SRBIN RASPAMETIO AMERE, JEDVA ČEKAJU DA NABACI MIŠIĆE: Ima 19 godina i pravi čuda u NBA, Aleksej je budućnost Tandera! VIDEO

Košarka -

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski imao je ruki sezonu iz snova u najjačoj ligi na svetu!

Popularni Poku imao je više nego zapažen učinak u prvoj sezoni. Prosečno je na terenu provodio 24 minuta i imao je 8,2 poena, 4,7 skokova i 2,2 asistencije po utakmici.

Rekord karijere zabeležio je u poslednjem kolu regularnog dela sezone protiv Klipersa. Timu iz LA sasuo je čak 29 poena (6/9 šut za tri poena).

"Veoma sam srećan zbog ove sezone, ali i još više uzbuđen zbog naredne. Radiću puno na jačanju tela, poboljšanju šuta, driblinga... Svemu što je potrebno", zadovoljan je Pokuševski.

Svojim neverovatnim talentom impresionirao je ljubitelje košarke u Americi. Protiv Klipersa se našao u ulozi plejmejkera i sjajno se pokazao.

"Osećao sam se odlično, udobno. Nije mi to novost generalno, ali jeste u NBA ligi", istakao je posle meča Pokuševski.

Trener Oklahome Mark Dengolt nije krio zadovoljstvo nakon sjajne partije mladog asa.

"Zaista sam impresioniran njegovom sposobnošću da organizuje našu igru, posebno imajući u vidu da on ne igra na toj poziciji. Dopustio sam mu da odluči meč u prvom poluvremenu i odradio je dobar posao", kaže trener Tandera.

Aleksej Pokuševski
foto: Profimedia

Dengolt veruje da je poku budućnost tima.

Ova pauza će mu biti veoma važna za rad na telu. Ako nabaci malo mišića i bude vredno radio na razvitku, biće mnogo razloga za optimizam", rekao je nakon pobede nad Klipersima trener Mark Dengolt.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track