SENIORKE SE VAKCINISALE: Marina Maljković ponosna na visok stepen socijalne odgovornosti srpskih košarkašica
Foto: KSS

GLOBALNA PANDEMIJA

SENIORKE SE VAKCINISALE: Marina Maljković ponosna na visok stepen socijalne odgovornosti srpskih košarkašica

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završila je bazične pripreme na Zlatiboru, gde se vredno radilo prethodne tri nedelje na sticanju forme i snage.

Okolnosti nisu bile jednostavne, s obzirom na to da je ekipa kompletirana tek pre tri dana. Sa druge strane, selektorka Marina Maljković odlučila je prvi put da mladim snagama pruži mogućnost treniranja u reprezentaciji i jednomesečni ulazak u njen sistem rada, tako da bazični deo priprema za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre završava čak 29 igračica.

U sklopu priprema, obavljeno je i vakcinisanje svih reprezentativki i članova stručnog štaba, kako bi tim što spremnije dočekao iskušenja ovog leta na Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

BUDUĆNOST SPREMILA ODGOVOR ZVEZDI: U Morači će večeras biti 2.000 navijača!

Pre svega, veoma sam srećna što smo uspeli da organizujemo vakcinisanje svih igračica i članova stručnog štaba našeg tima. Ponosna sam što smo tim činom pokazali svi zajedno visok stepen socijalne odgovornosti i brigu za zdravlje čitavog društva, okoline, pa i za sopstveno zdravlje, što je preduslov u vrhunskom sportu. Za mene kao trenera je uvek izuzetno važna odgovornost mojih košarkašica, kao i poverenje koje vlada među nama. U pitanju je izuzetno visok nivo svesti svih članova ženske košarkaške reprezentacije Srbije o potrebi da budu vakcinisani – istakla je selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković.

Ona je istakla zahvalnost Vladi Republike Srbije, što su svi članovi ženske košarkaške reprezentacije Srbije imali mogućnost da biraju koju vakcinu žele da prime i u kom terminu, s obzirom na to da su igračice u Srbiju na pripreme stizale iz nekoliko navrata.

Takođe želim da se zahvalim i Zavodu za biocide u Beogradu i Domu zdravlja u Čajetini, koji su nam izašli u susret i maksimalno pomogli da sve devojke budu vakcinisane što pre i da budu spremne za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre – zaključila je selektorka Marina Maljković.

Reprezentacija Srbije od 17. juna učestvuje na Evropskom prvenstvu u Valensiji, gde će u grupnoj fazi za protivnike imati timove Italije, Grčke i Crne Gore. Mesec dana kasnije, naše najbolje košarkašice igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnice u grupnoj fazi biće timovi Кanade, Španije i Кoreje.

vakcina, vakcinisanje
foto: Profimedia

(Kurir sport/KSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track