MARKO KEŠELJ ZA KURIR: Suđenje u Podgorici bilo je skandalozno, stalno su gledali semafor da kontrolišu rezultat!
Foto: Starsportphoto

BIO NA LICU MESTA

MARKO KEŠELJ ZA KURIR: Suđenje u Podgorici bilo je skandalozno, stalno su gledali semafor da kontrolišu rezultat!

Košarka -


Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a sada potpredsednik kluba s Malog Kalemegdana Marko Kešelj, i posle dve prospavane noći ne može da se reši gorčine izazvanom suđenjem na mečevima crveno-belih i Budućnosti u Podgorici.

Kešelj, koji je u karijeri odigrao mnogo teških i napetih mečeva, posebno u Grčkoj, kaže za Kurir da je utisak iz Morače mnogo gori od onog koga imaju oni koji su posmatrali duele preko malih ekrana.

- Mi smo dosta analizirali te utakmice i ja ne želim da se bavim nekim drugim stvarima. Verujem da su čak i oni koji su posmatrali mečeve preko malih ekrana videli koliko je suđenje bilo skandalozno. Mislim da je to prava reč, a verujte da je utisak mnogo jači kada ste u hali i blizu dešavanja na parketu - priča Kešelj i dodaje:

Zvezda, Budućnost
foto: Starsport

- Sudije su non-stop, prilikom svakog trčanja po terenu, gledale semafor s očiglednom namerom da utiču na rezultat. Jedna su stvar greške, one mogu da se dogode svakome, ali ovde nije reč o tome, imali ste hiljadu detalja koji jasno okazaju da se radi o tendecioznom suđenju. Podatak da jedna ekipa postigne gotovo polovinu poena sa linije slobodnih bacanja je zaista nešto što se retko sreće, posebno ne u tako važnim utakmicama kao što su ove iz finalne serije. Mi smo očekivali da suđenje bude isto kao u Beogradu, ali je neverovatno da je čak na drugoj utakmici u Podgorici bilo gore od onog u prvoj.

Zvezda, Budućnost
foto: Starsport

Funkcioner Zvezde veruje da će u petak oba tima imati normalne uslove za igru:

- Ovo su najmanje zaslužili momci koji igraju i prikazuju odličnu košarku. Zato što to nema veze sa sportom. Očekujem da u petom meču bude ujednačen kriterijum, da se ovo takmičenje završi na sportski način kako dolikuje.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track