HIT IZJAVA KOŠARKAŠA BARSELONE PRED START F4 Aleks Abrines: Ako osvojimo Evroligu kupaću se u fontani!
Foto: EPA/LARRY W. SMITH

spektakularno

HIT IZJAVA KOŠARKAŠA BARSELONE PRED START F4 Aleks Abrines: Ako osvojimo Evroligu kupaću se u fontani!

Košarka -

Košarkaš Barselone Aleks Abrines izjavio je da će se, ako katalonski klub osvoji Evroligu, zajedno sa centrom Pjerom Oriolom kupati u Magičnoj fontani na Monšuiku, prenosi Jurohups.

U opsežnom intervjuu koji je Abrines dao ovom specijalstičkom košarkaškom portalu na pitanje kako će proslaviti eventualno osvajanje titule prvaka Evrope, Abrines je odgovorio.

"Jedina stvar o kojoj smo u svlačionici razgovarali je da ćemo se Oriola i ja zajedno kupati u Fontani na Monšuiku. To je za sada jedina stvar koju smo smislili, a Nik Kalates će nam doneti peškire. Ako osvojimo Evroligu ja ću biti tamo", poručio je Abrines.

Posle sedam godina odsustva, Barselona će ponovo učestvovati na Fajnal-foru Evrolige, koji se od 28. do 30. maja održava u Kelnu.

Aleks Abrines
foto: FIBA

Zanimljivo je da je Abrines, uz Kalatesa, jedini igrač u sastavu Barselone koji je sa trenerom Katalonaca Šarunasom Jasikevičujusom direktno sarađivao na terenu, dok je još bio igrač.

Praveći komparaciju Jasikevičijusa kao igrača i trenera Abrines je konstatovao da je u oba slučaja izuzetno temperamentan.

"Ono što vam takođe mogu reći je da kao igrač nije toliko vikao", rekao je Abrines i potom dodao: "Igrao sam s njim na zalasku njegove karijere, a sećam se da je meč plej-ofa španskog prvenstva portiv Reala igrao sa polomljenim rebrom. Postigao je dvadesetak poena. Nismo pobedili, ali takve stvari vam mnogo toga kažu o nekoj osobi, odnosno da su spremni da daju sve od sebe za klub. Čast je imati ga za trenera i učim od njega koliko god mogu", zaključio je Abrines.

Barselona će u polufinalu Fajnal-fora Evrolige igrati protiv milanskog Armanija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track