00:33

PARTIZAN SAVLADAO MLADOST: Crno-beli se mučili pa ubedljivo slavili VIDEO

plej-of

PARTIZAN SAVLADAO MLADOST: Crno-beli se mučili osam minuta nisu dali koš, pa ubedljivo slavili VIDEO

Košarka -

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa, košarkaši Partizana savladali su veeras u Hali sportova 'Ranko Žeravica' ekipu Mladosti iz Zemuna rezultatom 70:50.

Trener crno-belih Aca Matović nije mogao da računa na četvoricu Amerikanaca - Miku, Tomasa, Pejdža i Mozlija, koji je pre nekoliko dana otputovao u Ameriku zbog porodičnih problema i verovatno se neće vraćati do kraja sezone.

Ali, u njihovom odsustvu, upražnjena mesta popunili su novi igrači - Dereksel, Stepanović i Miletić i mladi Mihailo Petrović.

Uvodne minute meča obeležio je Nemanja Dangubić sa pet poena, a do kraja prve četvrtine razigrao se kapiten Veličković, koji je brzo stigao do deset postignutih poena i Partizan je na kraju prvog kvartala imao vođstvo od 21:14.

U drugoj deonici ta razlika je iznosila i 32:19 posle izvanredne blokade Stepanovića, pa poena Zagorca iz kontre, ali onda je usledio prazan hod ''Parnog valjka''.

Do kraja prvog poluvremena, Mladost je napravila seriju 7:0, početkom drugog ju je uvećala na 12:0 i prišla na samo poen zaostatka - 32:31. Ukupno, crno-beli su više od sedam minuta bili bez poena.

Dangubić je konačno poentirao za Partizan posle četiri minuta igre u trećoj četvrtini i crno-beli su potom brzo otišli na ''bezbednu udaljenost''.

U poslednjoj četvrtini gosti su potpuno energetski pali, što Partizan koristi da stigne i do dvadesetak poena razlike.

Uroš Trifunović je sa 16 poena bio najefikasniji u Partizanu, Veličković i Dangubić su upisali po 12. Odličan u skoku bio je Miletić sa 12 uhvaćenih lopti, uz četiri poena. Kod gostiju najbolji Gombo sa 14 poena.

Druga utakmica igra se u subotu, kada će Mladost od 18 časova biti u ulozi domaćina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track