PORAZ U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI: Košarkašice Srbije izgubile od Belgije
Foto: FIBA

pripreme

PORAZ U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI: Košarkašice Srbije izgubile od Belgije

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je poraz na startu međunarodnog turnira u belgijskom Kortrajku od domaće selekcije rezultatom 64:63 (16:24,24:19, 9:6, 15:14).

U veoma neizvesnoj utakmici izabranice Marine Maljković su imale prednost u većem delu, čak i dvocifrenu u prvom poluvremenu (25:37). Na kraju je presudio šut za tri poena Belgijanki, koje su u drugom poluvremenu pogodile neke bitne šuteve, ali isto tako i veći broj uhvaćenih lopti.

Pobednički pogodak za Belgiju postigla je Antonija Delare 23 sekunde pre kraja. U poslednjem napadu Srbija nije uspela da dođe do prilike da uputi šut prema košu.

Srbija je igrala kvalitetno u prvom poluvremenu. Srpske košarkašice su diktirale tempo u prvih 20 minuta, a uz to su imale odličnu realizaciju šuta za tri poena (5-8) i ne baš toliko dobru sa linije za slobodna bacanja (6-10). Borbu u skoku u prvom poluvremenu je takođe dobila Belgija, ali se zato agresivnost u igri Srbije ogledala u čak 12 izgubljenih lopti Belgije, odnosno sedam ukradenih srpske ekipe.

Srbija će u Kortrajku odigrati još dve utakmice – u subotu protiv Nigerije, odnosno u nedelju protiv Portorika. Oba duela počinju u 17 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track