STRAŠNA POVREDA HRVATSKOG KOŠARKAŠA: Četvrti pik na NBA draftu pokidao ligamente, propušta kvalifikacije i mogući duel sa Srbijom
Foto: Profimedia

NBA

STRAŠNA POVREDA HRVATSKOG KOŠARKAŠA: Četvrti pik na NBA draftu pokidao ligamente, propušta kvalifikacije i mogući duel sa Srbijom

Košarka -

Dragan Bender (213, 23), centar reprezentacije Hrvatske doživeo je strašnu povredu zbog koje će propustiti kvalifikacije za Olimpijske igre, ujedno i same igre ukoliko se njegov tim bude kvalifikovao.

Nekadašnji četvrti pik na NBA draftu je u na utakmici svog Makabija protiv Ber Šive pokidao prednje ukrštene ligamente. Teren je napustio uz pomoć saigrača iz reprezentacije Ante Žižića.

Benderu, prema prvim informacijama, predstoji odsustvo do kraja kalendarske godine, a predviđanja govore da bi tek u 2022. godini mogao da se vrati na parket.

Bender je drugi košarkaš Hrvatske koji zbog povrede propušta kvalifikacije u Splitu. Prethodno je šaku povredio Luka Šamanić, košarkaši San Antonio Sparsa.

Hrvatska reprezentacija će od 29. juna do 4. jula u Splitu pokušati da se domogne učešća na Olimpijskim igrama u Tokiju. Rivali će biti Brazil, Nemačka, Meksiko, Rusija i Tunis. Pobednik ovih kvalifikacija će u Tokiju igrati protiv pobednika kvalifikacija u Beogradu, a nadamo se da će to biti Srbija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track