INVESTIRA U SVOJU ZEMLJU: Nikola Jokić ulaže milion evra u hipodrom u Somboru! FOTO
Foto: Starsport©

ĐIHA, ĐIHA

INVESTIRA U SVOJU ZEMLJU: Nikola Jokić ulaže milion evra u hipodrom u Somboru! FOTO

Košarka -

Strast prema konjima koju od malih nogu ima najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić doneće mnogo toga dobrog Somboru, ali i Srbiji.

Ne samo što Nikola i njegova porodica uvoze kvalitetna grla već i ulažu veliki novac u rekonstrukciju somborskog hipodroma. Jokići, to jest njihova firma i štala "Drim kečer", ukupno će investirati blizu milion evra, a u toku je druga faza radova, koja podrazumeva izgradnju tribina, padoka i sudijskih loža.

Nikola Jokić
foto: Starsport©

Porodica želi da hipodromom i dalje upravlja konjički klub Vojvođanin, što je potvrdio i Nikolin otac Branislav. On je otkrio da imaju plan i za košarkaški klub.

- Pošto je Nikolu košarka stvorila, a konje voli, dogovorili smo se da i u jedan i u drugi sport uložimo mnogo volje, rada, truda i sredstava. Naša želja je da košarkaški klub dovedemo do Prve lige Srbije i da se u Somboru igra vrhunska košarka. Takođe, svima je poznato da je moj sin veliki Somborac, čak ga i u Americi zovu Somborac, i on želi da po prestanku karijere dođe u svoj grad i da se ovde ozbiljno bavi konjičkim sportom. Zbog toga smo odlučili da uložimo sredstva u somborski hipodrom, naravno, u dogovoru s gradskom upravom, i da u njemu uživaju svi Somborci - rekao je za portal Sombornjuz stariji Jokić. Prema njegovim rečima, hipodrom raspolaže uslovima kojima može da se pohvali malo koji grad u Srbiji.

Nikola Jokić
foto: RTS Printscreen

- Jedini u državi ima tri nezavisne staze i svaka ima svoju svrhu. Raskrčili smo žbunje, počistili smeće i napravili peščanu stazu za treniranje u šumici. Takođe smo napravili i ispuste za konje da mogu biti od ujutru do uveče napolju. Osamdesetih godina prošlog veka priprema staze je odlično urađena i ona ima oko metar dubine i više slojeva. Još tada je urađena dobra drenaža i voda je išla ka središnjem delu staze. Već dva puta je kompletna staza ponovo nasipana i sada imamo visokokvalitetnu stazu koja zadovoljava evropske standarde - ispričao je Branislav Jokić.

Trke će moći da gleda cela Srbija

Nove tehnologije omogućiće širem broju ljubitelja konjičkog sporta da posmatra trke s hipodroma u Somboru. Prostor je pokriven internetom, tako da će događaji biti snimani iz više uglova i prenos će ići na Jutjub kanalu. Branislav Jokić veruje da bi neka od svetskih kladionica mogla da bude sponzor trka.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track