MEGA OPET NA KARIBIMA: Tim iz Beograda brusi formu na Bahamima
Foto: KK Mega

pripreme

MEGA OPET NA KARIBIMA: Tim iz Beograda brusi formu na Bahamima

Košarka -

Košarkaši Mege ponovo će ovog leta, treći put za poslednje četiri godine, odigrati kontrolne utakmice protiv NČA ekipa, saopšteno je iz kluba.

Košarkaši Mege i ovog leta će na Bahamima igrati utakmice protiv NCAA ekipa, saopšteno je na sajtu kluba. Treći put u poslednje četiri godine Mega će na ovoj egzotičnoj destinaciji odigrati dva meča protiv Univerziteta Indijana 13. i 15. avgusta, dok će protivnik za treću utakmicu 17. avgusta biti naknadno određen. Sve utakmice će se igrati u čuvenom Atlantis Rizortu na Bahamima.

Univerzitet Indijana je pet puta osvajao titulu šampiona NCAA lige, a zanimljivo je da su poslednji tim koji su do pehara stigli bez poraza 1976. godine. U najavi njihove letnje turneje na Bahamima, Mega je opisana kao "košarkaški gigant iz istočne Evrope", dok je trener Indijane Majk Vudson istakao "da ima veliko poštovanje prema Megi i da će te utakmice biti odlična priprema za izazove koje očekuju njegovi ekipu u predstojećoj sezoni".

Mega je prvi put na Bahamima gostovala 2018. godine kada je odigrala utakmicu protiv Kentakija dok je 2019. godine igrala dva meča protiv Teksas Tek-a.

“Zadovoljstvo nam je što ćemo treći put na Bahamima imati priliku da igramo protiv nekih od najboljih univerzitetskih ekipa u SAD”, rekaoa je generalni menadžer Mege Goran Ćakić za klupski sajt i dodao:

“Drago nam je da se ova tradicija nastavlja i da smo kao klub prepoznati kao pouzdani partneri NCAA timovima, jer nas spaja zajednički cilj, a to je kvalitetan razvoj mladih igrača čemu smo duboko posvećeni. Utakmice u prošlosti protiv Kentakija, Mičigena i Teksas Teka su bile veoma uzbudljive i uvereni smo da će i predstojeći dueli sa NCAA ekipama ove godine biti podjednako kvalitetni”, zaključio je Ćakić.

lopta, košarkaška lopta, košarka
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track