BOGDAN I ATLANTA ZAUSTAVLJENI: Bogdanović upisao 14 poena u porazu, Filadelfija ubedljivo slavila (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

BOGDAN I ATLANTA ZAUSTAVLJENI: Bogdanović upisao 14 poena u porazu, Filadelfija ubedljivo slavila (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Filadelfije izjednačili su na 1:1 protiv Atlante u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su pobedili sa 118:102.

Filadelfiju je predvodio Džoel Embid sa 40 poena, 13 skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte. Tobajas Haris u pobedi je učestvovao sa 22 poena, šest skokova i četiri asistencije, a Set Kari sa 14 poena.

U ekipi Atlante najefikasniji su bili Trej Jang sa 21 poenom i 11 asistencija i Danilo Galinari sa 21 poenom i devet skokova. Kevin Herter dodao je 20 poena, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 14 poena, uz sedam skokova i dve asistencije.

Treća utakmica na programu je u noći između petka i subote u Atlanti.

Centar Filadelfije Embid je u glasanju za najkorisnijeg igrača MVP lige zauzeo drugo mesto iza Nikole Jokića iz Denvera. On je u proseku postizao 28,5 poena po utakmici uz 10,6 skokova, a Jokić 26,4 poena i 10,8 skokova. Embid je zbog povrede odigrao 51 utakmicu, a Jokić je odigrao svaku od 72 utakmice.

"Kao igrač naporno radiš za takve trenutke, ali to nije u mojoj kontroli. Ne mogu ništa da uradim povodom toga", rekao je Embid.

Džoel Embid
Džoel Embidfoto: AP

Poslednji košarkaš Siksersa koji je dobio nagradu MVP bio je Alan Ajverson 2001. godine.

Košarkaši Jute poveli su sa 1:0 protiv Los Anđeles Klipersa u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije pošto su pobedili sa 112:109.

Jutu je predvodio Donovan Mičel sa 45 poena, od kojih je 32 poena postigao u drugom poluvremenu, a utakmicu je završio i sa pet asistencija i tri skoka.

Pobedi Jute doprineli su Bojan Bogdanović i Džordan Klarkson sa po 18 poena, a Rudi Gober sa 10 poena i 12 skokova.

U ekipi iz Los Andjelesa Kavaj Lenard bio je najefikasniji sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije. Pol Džordž postigao je 20 poena uz 10 skokova, a Luk Kenard 18 poena.

Druga utakmica na programu je u noći izmedju četvrtka i petka u Solt Lejk Sitiju.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track