NEMANJA BJELICA OČITAO LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Meni je reprezentacija Srbije sve! SHVATIĆE kad im se karijere budu bližile kraju!
Foto: Profimedia

dres orlova svetinja

NEMANJA BJELICA OČITAO LEKCIJU IZ PATRIOTIZMA: Meni je reprezentacija Srbije sve! SHVATIĆE kad im se karijere budu bližile kraju!

Košarka -

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica potpuno otvoreno je govorio o svom odnosu prema rerpezentaciji i otkazima pojedinih igrača.

Za Nemanju je dres reprezentacije Srbije svetinja.

"Pokušaću da budem direktan koliko je to moguće i da izbegnem fraze. Meni je reprezentacija sve. Predstavljati Srbiju za mene je čast i zadovoljstvo. Što sam stariji i iskusniji, vidim da ni klupske titule, niti lična dostignuća ne mogu da se mere sa onim što si uradio za svoju zemlju. Kada kao sportista imaš priliku da usrećiš svoj narod, to je neprocenjivo", rekao je Nemanja za "Sportski žurnal".

Iskusni košarkaš je istakao da ima razumevanja za igrače koji su odlučili da ne igraju ovog leta za reprezentaciju, ali...

"Oni imaju ljude koji se bave njihovim karijerama i žele im sve najbolje. Ali, ko kad može i ukaže mu se prilika, trebalo bi da igra za državni tim. Kako im se karijere budu bližile kraju, tako će sve više shvatati koliko je to zadovoljstvo. U NBA sam to najbolje shvatio, sve ti je posao, osim reprezentacije", ističe Bjelica.

Nemanja Bjelica
foto: Profimedia

Kurir sport/Žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track