DOBRE VESTI ZA SANSE: Kris Pol najverovatnije igra u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije!
Foto: AP

NBA

DOBRE VESTI ZA SANSE: Kris Pol najverovatnije igra u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije!

Košarka -

Košarkaš Finiksa Kris Pol trebalo bi da igra u trećoj utakmici finala Zapadne konferecnije NBA lige, nakon što je prethodne dve propustio zbog pozitivnog testa na korona virus.Prema zvaničnom protokolu Pol ima pravo nastupa u narednoj utakmici, a popodne je učestvovao na treningu ekipe.

Finiks, koji vodi 2:0 protiv Los Andjeles Klipersa u finalu konferencije, gostuje u noći izmedju četvrtka i petka u trećoj utakmici.

Svi plej-of mečevi NBA lige igraju se na četiri pobede.

"Vratio se. Sjajno je imati ga na terenu, podelili smo neka razmišljanja. Sjajno je što se vratio u sastav i spreman je da počne", rekao je košarkaš Finiksa Džej Krauder.

Pol je u polufinalu Zapadne konferencije protiv Denvera (4:0), postizao prosečno 25,5 poena, 10,2 asistencije i pet skokova po meču, a u poslednjoj utakmici je postigao 37 poena.

Finiks je ostvario devet pobeda zaredom u plej-ofu NBA lige.

U dosadašnjoj karijeri 36-godišnji košarkaš nastupao je za Nju Orlenas od 2005. do 2011. godine, a zatim je šest godina igrao za Kliperse.

Pre dolaska u Finiks igrao je i za Hjuston i Oklahomu.

Ove sezone izabran je u drugu petorku NBA lige, a prosečno je tokom sezone postizao 16,4 poena, dok u plej-ofu ima prosek od 15,7 poena.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track