GROBARI, DA LI STE SPREMNI ZA EVROLIGU?! Željko Obradović Partizanu donosi licencu koju su čekali godinama?
Foto: Privatna Arhiva

večiti derbi u evropi

GROBARI, DA LI STE SPREMNI ZA EVROLIGU?! Željko Obradović Partizanu donosi licencu koju su čekali godinama?

Košarka -

Kao bomba u regionu odjeknula je vest kako se Željko Obradović posle 30 godina vratio u Partizan sa kojim je te čuvene 1991. godine postao šampion Evrope.

Sudeći po informacijama do kojih je došao portal Kurira, Obradović će i naredne sezone imati priliku da ponovi taj uspeh.

A, evo o čemu je zapravo reč.

Naime, prema nekim informacijama, još uvek nezvaničnim, Obradović je pristao da potpiše za crno-bele nakon dogovora sa Evroligom da Partizan dobije pozivnicu u najelitnije košarkaško takmičenje u Evropi, a posle dugih pregovora sa čelnicima ovog takmičenja.

Tako bi se samo obistinila informacija urednika grčkog portala Sport24, Harisa Stavre, koji tvrdi kako će Evroliga uručiti Partizanu specijalnu pozivnicu za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Crno-beli će navodno potpisati garantovani ugovor koji će im omogućiti igranje protiv najjačih timova narednih nekoliko sezona.

Grčki novinar ističe da će pored Partizana pozivnicu dobiti i aktuelni šampion Italije Virtus iz Bolonje.

"Trenutno 13 klubova ima dugoročne ugovore sa Evroligom, a cilj je da 16 klubova budu stalni učesnici. Partizan i Virtus će dobiti po jedno mesto i traži se poslednji tim u slagalici", ističe Stavru.

Kurir je među prvima objavio ekskluzivnu informaciju kako će Željko Obradović postati trener Partizana sa sve detaljima ugovora koji su se ispotavili do tančina tačni. Ono što se samo čekalo jeste potvrda Evrolige kako će crno-beli biti deo ovog takmičenja što se u međuvremenu izgleda i dogodilo. Sve to je bio samo signal za Obradovića da stavi paraf na ugovor sa crno-belima koji su Grobari čekali danima unazad. U narednih par dana očekujemo i zvaničnu potvrdu ove informacije od strane čelnika krovne evropske košarkaške organizacije.

Crno-beli su pre par dana i zvanično dobili pozivnicu od Evrokupa koja im je svakako "sigurica", ali čisto sumnjamo da bi se tim koji ima jednog Željka Obradovića na klupi zadovoljio igranjem u drugom po kvalitetu takmičenju Starog kontinenta.

Verujemo da je ozvaničenje ugovora Obradovića i Partizana ujedno i "amin" za nastup crno-belih u Evroligi naredne sezone.

Čvrsto verujemo da će ova vest obradovati i najvernije pristalice Crvene zvezde, ne samo Grobare, koje će imati priliku da od naredne sezone imati priliku da gledaju večiti derbi u Evroligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track