BJELICA RAZMIŠLJA DA DIGNE RUKE OD SVEGA! Srpski as deprimiran nakon DEBAKLA u Pioniru od Italije
Foto: Starsport

BJELICA RAZMIŠLJA DA DIGNE RUKE OD SVEGA! Srpski as deprimiran nakon DEBAKLA u Pioniru od Italije

Košarka -

Košarkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju pošto su večeras poraženi u Pioniru od selekcije Italije sa 95:102.

Veoma emotivno nakon meče svoje prve utiske izneo je Nemanja Bjelica koji je u izjavi za RTS rekao da razmišlja o povlačenju iz reprezentacije.

- Ozbiljno ću razmisliti o daljem nastupu u reprezentaciji Srbije. Večeras sam shvatio da ne mogu da pomognem ekipi i onda se prosto zapitam zašto sam ja ovde. Razočaran sam samim sobom. Nije u pitanju to što ne želimo da pomognemo Srbiji već zato što očigledno ne možemo. Želim Italijanima puno sreće na Olimpijskim igrama - rekao je Bjelica za RTS i dodao:

- Malo je reći da je neuspeh, ovo je katastrofa! Želeli smo da usrećimo naš narod, ja mogu da se izvinem, ali to neće mnogo pomoći. Sa ovakvom igrom i pristupom ne zaslužujemo da idemo na Olimpijske igre, Italija je bila mnogo bolja - rekao je Bjelica.

Srbija, Italija, košarkaši Italije, košarkaši Srbije
foto: Starsport

Odbrana je bila najveći problem u igri Orlova.

- Ne znam šta bih rekao, odigrali smo užasno! Da ne ulazim u detalje kako oni igraju, ovo je težak poraz i moramo da vidimo kako ćemo dalje, ne bežim od odgovornosti. Ja treba da se zapitam da li treba da igram više, nije problem biti deo neuspeha, ali očigledno ne mogu da pomognem jer to nisam uradio večeras. Izvinjavam se našem narodu - podvukao je Bjelica.

Bjelica je želeo posebno da istakne.

" Igrali smo kao g**na, kaže Bjelica. I ja sam kriv, sa ovakvim pristupom ne možemo da igramo košarku. Izvinjavam se narodu, valjda smo nešto naičili iz ovoga. Bolji tim je pobedio, ovo je sramota i ja kao jedan od najiskusnijih. Ako imamo Tea koji igra presing, onda nešto nije u redu sa nama. Nije na trenerima, ovo je do igrača. Treba da bidemo uzor ljudima, a mi to nismo bili. Igranje za rep nije šala. Izvinjavam se, zaključio je srpski igrač.

Srbija, Italija, košarkaši Italije, košarkaši Srbije
foto: Starsport

Italija će igrati u Grupi B na Olimpijskim igrama sa reprezentacijama Australije, Nigerije i Nemačke.

Plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara obezbediće dve najbolje selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Olimpijske igre u Tokiju su na programu od 23. jula do 8. avgusta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track