TURSKA PALA ZA KRAJ: Srbija pobedom potvrdila prvo mesto i plasman na Svetsko prvenstvo
Foto: Kss.rs

FIBA Čelendžer u Novom Sadu

TURSKA PALA ZA KRAJ: Srbija pobedom potvrdila prvo mesto i plasman na Svetsko prvenstvo

Košarka -

Muška kadetska reprezentacija Srbije – košarkaši ne stariji od 16 godina, bez poraza je završila učešće na FIBA Čelendžeru u Novom Sadu. U poslednjem kolu tim koji vodi trener Dragoljub Avramović pobedio je Tursku – 82:68 (19:17, 21:19, 19:19, 23:13)

Iako ovaj meč nije imao rezultatski značaj, pošto je naš tim pobedom nad Slovenijom, kolo pre kraja obezbedio prvo mesto i plasman na Svetsko prvenstvo igrača do 17 godina, sledećeg leta i Španiji, Orlići su mu pristupili kao da je finale.

Nije ih obeshrabrilo ni to što nisu bili kompletni – Nikola Topić nije igrao ni ovaj meč, kao ni Lazar Gačić. Uspeli su da se skupe i odigraju na visokom nivou posebno u poslednjih 10 minuta, kada su i definitivno slomili rivala.

Istina, Turska je tokom prvog perioda uspela da ostane korak ispred, ali već je krajem prvog poluvremena Srbija preuzela vođstvo, pa i kontrolu nad utakmicom.Sada su izabranici trenera Dragoljuba Avramovića bili ti koji beže i drže distancu. Turska je pratila naš tim do odlaska na poslednji mali odmor, ali bilo je očigledno da je samo pitanje vremena kada će naši momci sasvim prelomiti rezultat. Desilo se to posle malo više od tri minuta igre i poslednjem periodu, kad su poenima Đulovića otišli na 10 razlike – 67:57. Posle toga je bilo stvar rutine meč privesti kraju.

Ognjen Stanković je sa 22 poena bio najefikasniji, dvocifren učinak imali su još Mitar Bišnjaković koji je ubacio 12 poena i Laraz Tasić sa 11 poena. Pobednički pehar kapitenu Srbije, Nikoli Topiću, uručio je Predrag Danilović, predsednik KSS, dok je medalje najboljim ekipama uručio Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS.

MVP FIBA Čelendžera u Novom Sadu je Jan Vide iz Slovenije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track