HRVATI ODUŠEVLJENI ŽOCOVIM PARTIZANOM! Dolazi nam tim od 15 miliona, Amerikanac vredi čak 3!
Foto: Starsport

oduševljeni

HRVATI ODUŠEVLJENI ŽOCOVIM PARTIZANOM! Dolazi nam tim od 15 miliona, Amerikanac vredi čak 3!

Košarka -

Košarkaši Partizana igraće na pripremnom turniru u Opatiji od 1. do 3. septembra

Spisak učesnika nije za potcenjivanje.

Pored crno-belih tu su i ekipe italijanskog Pezara (nekadašnji Skavolini), Cedevite Olimpije i Cibone.

Organizatori su prezadovoljni kvalitetom turnira, a naročito dolaskom Partizana na čelu sa proslavljenim trenerom Željkom Obradovićem.

- Dovesti ovakve četiri ekipe u Opatiju bilo je jako teško, ali uspeli smo jer imamo veliku pomoć u Liburnija rivijera hotelima i u Gradu Opatiji. Trenutna vrednost Partizana kreće se oko 15.000.000 evra, nedavno su potpisali Amerikanca koji vredi 3.000.000 evra za dve godine, mislim da se nijedan naš klub s time ne može nositi. Cibona je malo pala, ali je po imenu i trofejima jedan od najboljih klubova u Evropi, Olimpija ulaže veliki novac, Skavolini je jedan od najboljih italijanskih klubova, žele da se izbore za nastup u Evroligi - rekao je Robert Jurković, predsednik udruženja Marinovi prijatelji, glavnog organizatora turnira, a prenosi portal Sportcom.hr.

To će biti prve dve pripremne utakmice crno.belih , a potom slede i ostale.

Već 7. septembra, Partizan će u Kragujevcu odigrati humanitarnu utakmicu protiv domaće ekipe Radničkog.

11. i 12. septembra Partizan će učetvovati na turniru u Istanbulu. Rivali Partizana biće domaći Fenerbahče, Uniks i Monako sa kojim će se crno-beli sastati u polufinalu.

U septembru u Beograd stiže Anadolu Efes. To će biti i zvaničan oproštaj legendarnog kapitena kluba Novice Veličkovića od aktivnog igranja košarke.

Samo dan kasnije, četa Željka Obradovića će otputovati u Atinu, na "Janakopulos kup" koji se održava 18. i 19. septembra, a učestvovaće i Panatinaikos, Anadolu Efes i Makabi iz Tel Aviva.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track