DAJANA BUTULIJA OKAČILA PATIKE O KLIN: Pre titule evropskog zlata i Olimpijade, dobila i životnu utakmicu
Foto: S. U.

rešila najvažniji meč

DAJANA BUTULIJA OKAČILA PATIKE O KLIN: Pre titule evropskog zlata i Olimpijade, dobila i životnu utakmicu

Košarka -

Tiho i bez pompe, jer tako ona voli, Dajana Butulija, legenda srpske ženske košarke, okačila je patike o klin i završila reprezentativnu i igračku karijeru.

Dajana kaže za Kurir da nije htela da se zbog toga diže neka euforija. Po prirodi skromna devojka i sportiskinja koja nikada nije tražila veliki publicitet ovako je prokomentarisala povlačenje sa terena:

-Volim da odem, da niko ne zna. Da, ovo je kraj što se tiče moje igračke karijere. Imala sam neke ponude, ali i donela definitivnu odluku. Telo bi možda i moglo dalje, ali glava to više nije u stanju - priznaje Dajana.

Nakon četvrtog mesta na OI u Tokiju i zlatne medalje na EP u Valensiji, Dajana je donela odluku da se penzioniše i otkrila da je prošle godine vodila borbu za život. Najvažniji meč, kao i većinu prethodnih, neustrašiva košarkašica je rešila u svoju korist:

- Protekla godina je za mene bila prilično teška. Od terena sam zbog zdravstvenih problema bila odvojena deset meseci. U tim trenucima nisam mislila da ću ponovo moći da igram košarku - kaže Dajana i nastavlja:

- Nisam sanjala da to meni može da se desi. Tek mali broj ljudi, uključujući moje najbliže, znao je šta se dešava. Selektorka Marina Maljković verovala je u mene, a zahvaljujući njenom poverenju, ali i mojoj ludačkoj želji, uspela sam da se vratim na teren i nastupim u Španiji i Japanu. Iz tog razloga, za mene je ovo dodatan uspeh jer sam prevazišla i neke sportske okvire i pobedila u igri za život - priznala je Dajana i dodala da neće otići iz košarke jer je trenerski poziv naredni izazov:

-Završila sam DIF i planiram da ostanem u sportu i otisnem se u trenerske vode. Nakon Evropskog prvenstva usledila je Olimpijada. Veliki su to napori. Sad je vreme za život i obaveze i u Institutu za ženski sport - priznala je Dajana Butulija.

Kikinda u srcu

Dajana ističe da Kikinda zauzima posebno mesto u njenom srcu. Uvek se, kako kaže, rado seti prvih korakaka pod obručem, saradnje sa Danijelom Tamašijem, prvim trenerom, osvajanje brojnih medalja, ali i da je dobitnica godišnje nagrade Grada Kikinde za 2016. godinu.

Prijem za sportsku heroinu

Prijem za jedna od najtrofejnijih sportiskinja u istoriji Kikinde, upriličio je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde:

- Toliko puta si nas obradovala i donela medalje sa najvećih međunarodnih takmičenja. Mnogima si sportski i ljudski uzor. Primer si da vrednim i posvećenim radom mogu da se dosegnu najveće sportske visine- rekao je Lukač i Butuliji uručio cveće i prigodan poklon

S. U. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track