Antić i Ilievski neće više igrati za Makedoniju

Oproštaj

Antić i Ilievski neće više igrati za Makedoniju

Košarka -
Antić odluku saopštio na Fejsbuku, dok je KS Makedonije rekao da za tu zemlju uz Ilievskog neće igrati ni Gečevski

Pero Antić (30, 201) i Vlado Ilievski (32, 190) neće više igrati za reprezentaciju Makedonije. Iskusni internacionalci su zvanično objavili odluku o penzionisanju kada je državni dres u pitanju.

Odluku o povlačenju Ilijevskog potvrdila je i nacionalna košarkaška federacija, ista je situacija i sa Todorom Gečevskim. Makedonski mediji pišu da je Pero Antić na svojoj Fejsbuk stanici takođe najavio odlazak iz državnog tima ali se košarkaški zvaničnici još nisu oglasili o njegovoj odluci.

Izvesno je u svakom slučaju da će reprezentacija Makedonije na EP u Sloveniji 2013. igrati sa znatno podmlađenim sastavom. Makedonci su direktno obezbedili plasman na Eurobasket kao učesnici kvalifikacija za Olimpijske igre, zajedno sa Španijom, Francuskom, Rusijom, Litvanijom, Grčkom i Velikom Britanijom.

Antić, Ilievski i Gečevski su najveći uspeh sa nacionalnim timom imali na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2011. gde je Makedonija osvojila četvrto mesto i izborila učešće na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre. Ipak takmičenje u Londonu ostalo je nedostižno za Makedonce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track