FMP PRETIO U MORAČI: Budućnost u završnici ukrotila Pantere
Foto: ABA liga

aba liga

FMP PRETIO U MORAČI: Budućnost u završnici ukrotila Pantere

Košarka -

Košarkaši Budućnosti savladali su na svom terenu FMP 82:72 (26:20, 20:17, 18:22, 18:13) u prvom kolu regionalne ABA lige.

Prva četvrtina pripala je domaćem timu, koji su predvodili Rid, Sili i Micov. Mnogo poena viđeno je na obe strane. Kod FMP-a novajlija Nevels upisao je dve važne trojke. U narednom kvartalu ponovo je Budućnost bila za nijansu bolja. Nikolić je veza svojih sedam poena i povisio na 36:23. Međutim, potom je usledila serija gostiju od 10:0 uključujući i dve vezane trojke Džonsa i Radonjića. Rezultat na poluvrmenu bio je 46:37 u korist Podgoričana.

Posle pauze FMP se probudio, napravio seriju od 9:2 i uspostavio priključak. Diktirali su gosti tempo igre i na kraju dobili treću deonicu. Tasić je upisao nekoliko važnih poena, pa je ekipa iz Železnika smanjila prednost na 64:59 pred poslednji kvartal.

Ponovo je FMP odlično startovao. Napravili su dobru seriju i trojkom Tasića poveli 68:66. Međutim, usledilo je mnogo poklonjenih poena za Budućnost, čak šest vezanih poena sa linije penala postigli su domaći, i potom poenima Popovića iz igre, vratili vodstvo. Usledila je nova serija Podgoričana od osma poena i na kraju sigurna pobeda.

Kobs se je bio najbolji u pobedničkom timu sa 18 poena, Popović je upisao 12, Rid 11 poena uz šest skokova, dok je Džons predvodio FMP sa 13, a Nevels je stao na 12 poena i pet skokova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track