BOBAN PETROVIĆ JE BIO VELIKI ČOVEK I VRHUNSKI SPORTISTA: Kruševac žali za Bobanom Petrovićem
Foto: KK Partizan

in memoriam

BOBAN PETROVIĆ JE BIO VELIKI ČOVEK I VRHUNSKI SPORTISTA: Kruševac žali za Bobanom Petrovićem

Košarka -

Kruševljani žale za svojim sugrađaninim – Bobanom Petrovićem, koji je ostavio veliki pečat u rodnom gradu igrajući za “Napredak”, koji je uveo u Drugu saveznu košarkašku ligu SFRJ.

- Boban Petrović je bio vrhunski sportista, izuzetan čovek i veliki jugoslovenski košarkaš. Rođen je u Kruševcu, u centru grada, i celoga života je bio neraskidivo vezan za svoj zavičaj. Bio je prava ljudina, što bi se narodski reklo, a imao je dobru familiju i decu. Izdvajao se od mnogih ljudi po karakteru i visokim moralnim osobinama, jer je bio otvoren i dobrodušan prema svima i svakome.

Boban i Milojević su uveli Napredak u jedinstvenu Drugu ligu sa trenerom Mlađom Nešićem na čelu, a njih dvojica su kao omladinci ušli u prvi tim Napretka. gde su se dokazali i skrenuli pažnju na sebe i zajedno otišli u Partizan. Sportski savez Grada Kruševca mu je dodelio svoje najviše priznanje - Povelju, a on je bio presrećan i bio je prezadovoljan što smo ga se setili

Ove godine mu se ispunila najveća želja jer je dobio unuka od sina i došao je u Beograd i Kruševac da proslavi taj veliki događaj u njegovom životu, kaže Dušan Pešić, predsednik Sportskog saveza grada Kruševca i proslavljeni jugoslovenski fudbaler i internacionalac.

Boban Petrović
foto: KK Partizan

Prema rečima Milana Ristića Rije, fudbalera Napretka u sedamdesetim godinama 20. veka i Bobanovog velikog prijatelja, Petrović je bio vrhunski igrač i veliki čovek.

- Njegov otac je bio čuveni zanatlija - pravio je zavese. Boban je završio Kruševačku gimnaziju, a mnogo se družio i igrao sa svojim budućim kumom Rajom Milojevićem, pa su zajedno otišli u Partizan. Njih dvojica i Goran Grbović su bili udarna kruševačka trojka u crno - belom dresu. Po završetku sportske karijere poslovni angažman je našao u Južnoj Africi gde je živeo i radio. U Kruševac je dolazio da obiđe svoje rođake, prijatelje i drugove. Bio je miran, povučen momak i primer za sve generacije, pa ostaje velika žal za ovim kruševačkim velikanom, kaže Milan Ristić Rija, bivši fudbaler Napretka u sedamdesetim godinama dvadesetog veka i lični Bobanov prijatelj.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track