EJ LJUDI, MI SMO INDIJANCI KAO NACIJA! Duško Savanović o imenovanju Pešića za selektora: Da li se mi lažemo da smo zemlja košarke?
Foto: Dado Đilas, Starsport©

RAKCIJA

EJ LJUDI, MI SMO INDIJANCI KAO NACIJA! Duško Savanović o imenovanju Pešića za selektora: Da li se mi lažemo da smo zemlja košarke?

Košarka -

Proslavljeni srpski reprezentativac Duško Savanović komentarisao je imenovanje Svetislava Pešića za novog selektora košarkaša Srbije.

Savanović je bio dugogodišnji reprezentativac, a u jednom trenutku i kapiten Srbije. On je sa Svetislavom Pešićem sarađivao u Valensiji i Bajernu iz Minhena.

Savanović je prokomentarisao imenovanje Karija na mesto selektora Srbije i rekao sledeće:

"Pešić je dokazan trener kako na srpskoj i jugoslovenskoj, tako i na evropskoj i svetskoj sceni. On je stari vuk i iz njegovog ugla nalazi se u najboljim godinama, jer više ne mora da juri neku klupsku karijeru. Očekujem da bi mogao da posloži stvari i napravi rezultat", rekao je Savanović za "Republiku" i dodao:

Kari Pešić
foto: Starsport©

"Sa druge strane, meni je nepojmljivo da mi u 2021. godIni dovodimo čoveka (starijeg, prim.aut.) od 65. godina na mesto selektora, ja ne znam da li se mi lažemo da smo zemlja košarke. Ne morate da se složite sa mnom, ali ovo je jezivo. Ej, ljudi, mi smo Indijanci kao nacija. Mi zovemo čoveka od 65 godina da nam donese rezultat, kako šansu nikome ne damo više od šest meseci ili godinu dana? Došao Kokoškov, oteran, nije zadovoljio. Stvarno ne znam šta mi jurimo", rekao je Savanović.

Podsetimo, još 2016. godine proslavljeni srpski reprezentativac izneo je teške optužbe na račun Svetislava Pešića.

"Vidite, ja sam u Bajern otišao samo da bih sarađivao sa našim trenerom. Imao sam sa njim nekakvo iskustvo iz Valensije i na konto toga sam se odlučio za Minhen. Karijev odnos sa igračima i ljudima u klubu je užasan. Neopisivo loš! Konstantno vređanje svih i svuda je postao njegov zaštitni znak. Košarkaška javnost to, manje-više, već zna. Da ću ja biti deo toga i u tolikoj meri?! E, to već nisam znao", rekao je tada Savanović za sajt "MVP".

Košarka, Svetislav Pešić, Duško Savanović
foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

(Kurir sport/Republika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track