NIŠTA OD LICENCE ZA KLUB IZ ABA LIGE! Đordi Bertomeu: Potrebna su nam veća tržišta! PROGOVORIO I O OBRADOVIĆU!
Foto: EPA / David Aguilar

potrebna su nam veća tržišta

NIŠTA OD LICENCE ZA KLUB IZ ABA LIGE! Đordi Bertomeu: Potrebna su nam veća tržišta! PROGOVORIO I O OBRADOVIĆU!

Košarka -

Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu govorio o treneru crno-belih Željku Obradoviću, ali i dao odgovor na pitanje o Zvezdi i Partizanu u Evroligi.

Bertomeu nije imao dobre vesti za klubove i navijače iz regiona.

"Postojeći broj klubova je odgovarajući, uzimajući u obzir mnoge okolonosti. Moramo da vodimo računa i o kalendarskim okolnostima, jer s povećanjem učesnika uvećao bi se i broj utakmica, što bi moglo da izazove tenzije kod nekih akcionara. U ovom trenutku treba nam broj klubova koji će zadovoljiti očekivanja. U budućnosti stvari mogu da se promene, ali u predstojećem periodu stvari ostaju kakve su sada", rekao je u razgovoru za Mozzart Sport Đordi Bertomeu.

Đordi Bertomeu
foto: Profimedia

Ipak, ljubitelji košarke u Evropi vole da gledaju našu košarku, što je jedan od razloga zašto smatramo da zaslužujemo bar jedno, ako ne i dva garantovana mesta u Evroligi.

"Da. I ja volim da je gledam. Zato ste jedno od samo dva takmičenja (sa VTB ligom) iz kog koje možete da se kvalifikujete za Evroligu i Evrokup. Grčka, recimo nema te opcije, niti Izrael. Željko Obradović je uvek bio s nama i uz nas, bez obzira da li je uzeo predah ili je radio. Sada je ponovo na trenerskoj klupi, što je sjajno. Nedostajao nam je. Presrećni smo što će doprineti mnogo novom formatu takmičenja",rekao je Bertomeu.

Bertomeu o Dudi: Izgubili smo jednog od najvećih u našoj istoriji

Nažalost, nedavno nas je napustio jedan drugi trenerski velikan - Dušan Ivković.

"Duda je bio prijatelj, džentlmen, jedno od najvećih imena. Način na koji je razvijao igrače, uticao na evropsku košarku je neverovatan. Za nas je njegov odlazak ogroman gubitak. Njegovim odlaskom izgubili smo jednog od najvećih u našoj istoriji. Jedini je trener koji je imenovan za legendu Evrolige. Razgovaraćemo sa svim klubovima na koji način ćemo večno čuvati sećanje na njega", rekao je Bertomeu.

Trg Republike, Miting, Duda Ivković
foto: Dado Đilas

(Kurir sport/Mozzartsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track