BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA UHAPŠEN U SAD: U velikoj akciji policije palo još 17 NBA igrača zbog prevare teške 4 miliona dolara
Foto: Profimedia

Iza rešetaka

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA UHAPŠEN U SAD: U velikoj akciji policije palo još 17 NBA igrača zbog prevare teške 4 miliona dolara

Košarka -

U Sjedinjenim Američkim Državama sprovedena je obimna akcija u kojoj je uhapšeno 18 bivših NBA igrača zbog prevare koju su počinili.

Oni su nedozvoljeno povlačili sredstva iz tzv. „NBA’s Health and Welfare Benefit Plan“ koji ima za cilj brigu o bivšim NBA igračima i porodicama i pokrivanje troškova lečenja.

Osumnjičeni su oštetili pomenuti fond za 4 miliona dolara.

Među uhapšenima je i bivši plejmejker Partizana Milton Palasio. On je pre dolaska u Beograd nastupao za više NBA timova, među kojima su Vankuver, Boston, Toronto, Finiks, Klivlend i Juta. Za Partizan je nastupio u sezoni 2007/08.

Sa Partizanom je osvojio tri trofeja – Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i Košarkašku ligu Srbije, dok je u martu 2008. bio proglašen i za najboljeg igrača Evrolige.

Iz Partizana je otišao u Himki, potom je ponovo potpisao za Partizan 2009. ali je ugovor raskinut jer se nije priključio klubu na vreme.

Potom je karijeru nastavio u evropskim timovima.

Među poznatijim igračima koji su uhapšeni su i Glen Dejvis, Toni Alen, Alan Andreson, Darijus Majls…

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track