EVROLIGAŠKA BOMBA U CSKA: Igrao sa Jokićem u Denveru, HAPŠEN ZBOG MARIHUANE, a sa drim timom je Srbiji uzeo svetsko zlato 2014.
Foto: Profimedia

PAO SAJT RUSA

EVROLIGAŠKA BOMBA U CSKA: Igrao sa Jokićem u Denveru, HAPŠEN ZBOG MARIHUANE, a sa drim timom je Srbiji uzeo svetsko zlato 2014.

Košarka -

Košarkaški klub CSKA iz Moskve obezbedio je dolazak velikog imena, košarkaša sa osmogodišnjim iskustvom iz NBA lige i nekadašnjim svetskim šampionom.

Kenet Farid je neplanirano postao bomba ruske ekipe i to samo nekoliko dana nakon što je potpisao ugovor sa portorikanskim Ponseom. Centar je stigao neposredno nakon što je Nikola Milutinov zadobio novu povredu, a sa CSKA je potpisao ugovor do kraja sezone.

- Uzbuđen sam što sam deo NBA ekipe u Evroligi i tako velike organitacije kao što je CSKA. Nadam se da ću svojim prisustvom pomoći ekipi da ostvarimo ciljeve zajedno. Zahvalan sam zbog prilike koju sam dobio - rekao je Farid nakon potpisa posle kojeg je, na neko vreme, pao klupski sajt zbog preopterećenosti.

Tridesetjednogodišnjak je, 2011. godine izabran kao 22. pik, prve runde NBA drafra, a sve do 2018. godine igrao je u Denveru, gde je neko vreme bio saigrač Nikoli Jokiću. U najjačoj ligi sveta je igrao još za Bruklin i Hjuston, međutim, nakon velikog incidenta sa policijom počeo je njegov pad.

Farid je 2018. godine, uhapšen, nakon što je u redovnoj kontroli automobila kod njega pronađeno 57 grama marihuane, a nedugo zatim je pušten uz plaćenu kauciju.

Kenet Farid
foto: Fonet

Centar je 2014. godine bio deo "drim tima" koji je na Svetskom prvenstvu u Španiji osvojio zlatnu medalju pobedom protiv Srbije u finalu, a tokom osam godina u NBA ligi zaradio je više od 56.000.000 dolara.

Priliku da debituje u Evroligi, Kenet Farid će imati već u utorak kada CSKA igra protiv Zenita.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track