TROJKA JE SRPSKI BROJ! Petrušev pričao o Americi, Srbiji, Novickom, Kobiju i broju na dresu Efesa VIDEO
Foto: Printscreen

predstavljanje

TROJKA JE SRPSKI BROJ! Petrušev pričao o Americi, Srbiji, Novickom, Kobiju i broju na dresu Efesa VIDEO

Košarka -

Srpski košarkaš Filip Petrušev je u razgovoru za Jutjub kanal svog Efesa o karijeri, idolima, očekivanjima, a pričao je i kako se proveo u Americi gde je bio na letnjoj ligi.

Filip je najpre rekao da je košarkom počeo da se bavi zbog toga što su roditelji od njega zahtevali da bude u nekom sportu. Košarka je bila logičan izbor jer je bio visok, a u Petrušev u Efes je stigao posle MVP sezone u Megi, prve posle studiranja na Gonzagi.

Filip Petrušev
foto: Profimedia

- U Megi sam igrao najbolju karijeru u životu, bilo je zabavno. Poboljšao sam se, sve sam pokaza, da igram i u reketu i van njega. Najbolja košarka koju sam igrao ikada, kaže Petrušev.

On je letos draftovan kao 50. pik. Uzela ga je Filadelfija za koju je igrao i letnju ligu u Las Vegasu.

- Bilo je u redu, možda ne kako sam očekivao. Letnja liga je bila zabavna, bilo je u redu. Najteže je tamo privići se jer sam imao tri treninga i igrali smo utakmicu. Zbog toga je bilo mnogo slobodnog stila u toj košarci.ž

Filip Petrušev
foto: Profimedia

Filip je govorio takođe i o tome zašto nosi broj 33 na dresu kao i ko su mu idoli.

- Počeo sam da nosim broj tri kada sam otišao od kuće, a tri je i srpski broj. Volim trojku na svom dresu, a kada imam dve trojke onda je još bolje. Dirk Novicki mi je bio idol. On je visok i ja sam uvek bio visok. On je radio sa te pozicije sve, pogađao je fejd avej, ali dopadao mi se i Kobi Brajant i zbog njegovog mentaliteta i strasti.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track