ZVEZDA NBA UDALJENA IZ TIMA SVE DOK SE NE VAKCINIŠE: Bruklin izbacio Irvinga, igrač gubi milione zbog svoje odluke
Foto: Profimedia

Nema kompromisa

ZVEZDA NBA UDALJENA IZ TIMA SVE DOK SE NE VAKCINIŠE: Bruklin izbacio Irvinga, igrač gubi milione zbog svoje odluke

Košarka -

Zvezda NBA lige Kajri Irving neće smeti da igra niti da trenira sa Bruklin Netsima sve dok se ne vakciniše protiv cirusa Kovid-19, objavio je klub.

Irving je jedan od poznatijih košarkaša koji se protivi vakcinisanju. NBA je donela odluku da vakcinisanje nije obavezno, ali i da igrači neće biti plaćeni za propuštene utakmice u nekim gradovima i dvoranama koje podležu lokalnim merama a koje uključuju obaveznu vakcinaciju.

Lokalni propisi najviše pogađaju tri ekipe, Njujork Nikse, Bruklin Netse i Golden Stejt Voriorse, pa igrači koji nisu vakcinisani ne mogu da igraju u ovim gradovima.

"S obzirom na prirodu situacije i nakon temelnog razmatranja, odlučili smo da Kajri Irving neće igrati ili trenirati s ekipom sve dok ne ispuni uslove za punopravno učestvovanje. Kajri je doneo odluku, a mi poštujemo njegovo pravo na izbor. Međutim, njegov izbor ga ograničava da bude stalni član ekipe i nećemo dopustiti nikome da delimično učestvuje. Naši ciljevi za sezonu se nisu promenili, a za postizanje tih ciljeva svaki član naše organizacije mora da ide u istom smeru," poručio je generalni direktor Netsa Sin Marks.

Kajri Irving bi ove sezone trebao da zaradi 34.9 miliona dolara, međutim izgubiće veći deo ukoliko ostane pri svom stavu.

Prema dostupnim podacima, do sada je vakcinisano oko 90 odsto košarkaša u NBA ligi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track