Najnovije vesti

ZA PRIMER DRUGIMA: Podrška Mege za košarku u kolicima!
Foto: Mega

BRAVO

ZA PRIMER DRUGIMA: Podrška Mege za košarku u kolicima!

Košarka

Košarkaški klub Mega postao je danas partner Košarkaškog kluba u kolicima Despot i na taj način pružio podršku projektu "Dupli pas", koji za cilj ima promociju košarke u kolicima.

Kako je navodi u saopštenju Mege, ovaj projekat inkluzivnog tipa nastao je na inicijativu Saveza košarkaša u kolicima Srbije i trebalo bi da okupi šest najboljih srpskih timova koji će se takmičiti u prvenstvu i Kupu.

"Drago nam je da smo u mogućnosti da podržimo ovako plemenitu ideju, a posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da će se ekipa u ovoj sezoni takmičiti pod nazivom Mega Despot", rekao je generalni menadžer Mege Goran Ćakić.

"Izuzetno je važno da se u našem okruženju podigne svest o ljudima sa invaliditetom i nadam se da će ova akcija dati značajan doprinos tome", dodao je on.

Predsednik i trener kluba Despot Nikola Djurdjević rekao je da saradnja dva kluba nije slučajna jer Despot i Mega "dele iste vrednosti, pre svega u pogledu razvoja i promovisanja mladih košarkaša".

"I mi smo kao i Mega najmladja ekipa u regionu i na to smo ponosni. Takodje, imamo i dva reprezentativca, od kojih je jedan od njih Lazar Makulović, sigurno najbolji mladi košarkaš u kolicima u Srbiji", rekao je Đurđević.

"Podrškom koju nam je ukazala Mega, sa aspekta društvene odgovornosti, svrstala se u red sa najvećim evropskim i svetskim klubovima. Zahvalni smo im na tome i uveren sam da će saradnja biti uspešna i dugoročna", naveo je on.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track