NOVAK ĐOKOVIĆ MU DAO PRIMER: NBA zvezda Kris Pol je vegan, nekad je KRKAO SVINJETINU, a sad jede ZELENIŠ!
Foto: Profimedia, Printscreen/Instagram

jelovnik bez mesa

NOVAK ĐOKOVIĆ MU DAO PRIMER: NBA zvezda Kris Pol je vegan, nekad je KRKAO SVINJETINU, a sad jede ZELENIŠ!

Košarka -

Plejmejker Feniks Sansa otkrio kako je promenio način ishrane

Jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi Kris Pol odlučio je da sa javnosti podelu svoju tajnu o promeni načina ishrane. Plejmejker Feniks Sansa određeni vremenski period unazad hrani se kao vegan.

Prošle sezone Sunca iz Arizone igrali su finale plej-ofa NBA lige protiv Milvoki Baksa u kojem su poraženi rezultatom 2:4. Kris Pol bio je tokom cele plej-of serije najbolji igrač Feniksa.

Kris Pol
foto: Profimedia

- Kada su mi predložili da postanem vegan, prvo sam mislio da mi to ne treba. Ja sam sa juga SAD, mi jedemo svaki deo svinje na koji naletimo. Međutim, kada sam počeo sa veganskom ishranom, promenila mi je život - ispričao je 36-godišnji Kris Pol za Rojters, inače rođen u mestu Vinston-Salem u Severnoj Karolini.

Vegansku ishranu preferiraju mnogi šampioni u sportu, pre svih Novak Đoković, najbolji teniser na svetu i Luis Hamilton sedmostruki prvak u Formuli 1.

- Igram mnogo utakmica tokom sezone i najbitnije je koliko mi se telo brzo oporavlja. Sa novom ishranom oporavak je tekao znatno efikasnije. Prelazak na ishranu na biljnoj osnovi je odjednom sve promenio. Što se više tome posvećujem, to je moje telo u boljem stanju. Zaista sam zahvalan na tome. Igrači bi trebalo da počnu sa ovakvom ishranom u ranoj fazi karijere. Ja sam za to saznao tek sa 33-34 godine - objasnio je Kris Pol.

Kris Pol je jedan od najplaćenijih košarkaša NBA lige, pošto je u avgustu 2021. godine potpisao četvorogodišnji ugovor sa Feniks Sansima vredan 120 miliona dolara. Momak iz Severne Karoline nikada nije bio šampion NBA.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track